Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia Duster, un mare success in India
Dacia Duster, un mare success in India
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 11 Februarie 2013 12:09

Dacia Duster pe piata auto din IndiaIn cele sapte luni in care modelul Dacia Duster a fost prezent  pe piata auto din India, Renault a inregistrat vanzari de 23.731 unitati. Conform revistei internationale Bloomberg modelul Dacia Duster este automobilul potrivit pentru clasa de mijloc din India fiindca este suficient de mare, sigura si ieftina.


    Piata auto din India este a treia cea mai mare piata auto din Asia. Odata cu cererea mare de SUV-uri in aceasta zona geografica Renault incearca sa foloseasca modelul Duster pentru a se apropia de primul in topul vanzarilor in aceasta zona – Volkswagen. Dacia Renault a decis sa se extinda pe piata auto din India in conditiile in care criza economica avea efecte din ce in ce mai grave.

“Duster a creat o ni?? pentru Renault….”

    Conform oficialilor Renault piata auto din India va ajunge anul acesta intre primele 10 piete ale companiei. Deepesh Rathore, Managing Director la AHS Automotive din Delhi a afirmat urmatoarele: “Duster a creat o ni?? pentru Renault. Segmentul SUV a crescut, iar Volkswagen nu are un model competitiv”.

    Automobilul Volkswagen pe piata SUV-urilor este VW Touareg iar pretul acestuia este de 110.000 de dolari. Un Dacia Duster este de sapte ori mai ieftin decat automobilul Volkswagen. In perioada Aprilie – Decembrie 2012 s-au vandut 45 de unitati Volkswagen Touareg in India, acesta avand legatura directa cu diferenta de pret intre Duster si Touareg.

    In primele 9 luni ale anului tercut vanzarile de SUV-uri au crescut cu 59% pe fondul unei scaderi in piata de autoturisme cu 0.3% pe piata Indiana. O posibila explicatie pentru aceasta situatie poate fi numarul mare de accidente rutiere din acesta tara. Confom datelor oficiale 1 din 10 accidente rutiere fatale are loc in India.

    Deepesh Rathore spune despre aceasta statistica urmatoarele: „Cump?r?torii de SUV-uri cred c? acestea le ofer? o protec?ie mai bun? pe drumurile dezastruoase din India”. In urma succesului marcii Dacia in aceasta piata auto mai multi producatori auto au spus ca urmeaza sa lanseze SUV-uri compacte in aceasta zona geografica.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.