Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia in topul celor mai poluante masini din Europa.
Dacia in topul celor mai poluante masini din Europa.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 30 Martie 2011 10:23
Cele mai poluante AutomobileDacia a urcat o pozitie azi, de pe locul sase in 2009, pe locul 5 in topul celor mai poluante automobile din Europa. Clasamentul a fost realziat de firma de consultatnta Jato Dynamics pe baza emisiilor de dioxid de carbon a celor mai importante 20 de marci auto din Europa.

In ciuda reducerii emisiunilor de dioxid de carbon cu 3,7% anul trecut, de la 151,3 grame CO2/mk la 147,6 grame CO2/km. Toate cele doua zeci de marci de autovehicule au inregistrat imbunatatiri in emisiile poluante medii fata de anul trecut de la 0,1% in cazul marcilor Hyundai pana la 13,8% in cazul Volvo.
Emisiile maxime permise din 2015 pentru autovehiculele noi din Uniunea Europeana vor fi in medie de 130 grame dioxid de carbon/ kilometru.

Astfel, marcile cu cele mai scazute niveluri in emisiile de dioxid de carbon din Uniunea Europeana au fost anul trecut marcile Fiat si Toyota, iar cele mai poluante mari raman Mercedes, Volvo, Audi, BMW si Dacia, care a luat locul cinci marii Nissan in urma unei diminuati de 7,4% a emisiilor de dioxid de carbon.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.