Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia inca in negocieri cu Sindicatele
Dacia inca in negocieri cu Sindicatele
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 09 Aprilie 2013 10:50

Protestele continua la Dacia MioveniNegocierile pentru cresteri salariale in cadrul uzinei Dacia de la Mioveni au inceput in data de 20 Februarie 2013 si inca in acest moment continua. Pana in prezent au avut loc 14 sedinte de negociere si nu s-a ajuns la un consens.


    Sindicalistii spun ca vor semna noul Contract Colectiv de Munca 2013 doar daca se vor mari salariile cu 40% in timp ce conducerea Dacia a afirmat ca va mari salariile cu 9%. Reprezentantii Dacia sunt de parere ca marirea salariilor conform cererilor sindicalistilor ar putea “pune in pericol competitivitatea Dacia in raport cu alte uzine din Grup”.

    Directorul departamentului de resurse umane Renault Romania si din Regiunea Euromed-Africa a afirmat urmatoarele in legatura cu cerintele sindicatului: “este o solicitare complet nerealista, care pune in pericol competitivitatea Dacia in raport cu alte uzine din Grup si, in cele din urma, locurile de munca atat de pe platforma de la Mioveni, cat si din industria auto romaneasca”.

Conducerea Dacia a propus urmatoarele conditii:

•    In Ianuarie 2013: crestere generala pentru operatori de 90 de lei si o crestere generala pentru TESA nivelurile 5-7;

•    In Mai 2013: crestere generala pentru operatori de 85 de lei si o crestere individuala de 4% pentru TESA nivelurile 5-7 plus crestere individuala pentru TESA nivelurile 8-10.

    Radu Mavrodin, directorul MRU spune ca: ”Pentru un operator cu un salariu de 2000 de lei, aceasta oferta reprezinta o crestere de circa 9%, mult peste media cresterilor din piata in 2013, care se situeaza de regula intre 0 si 5%. In schimb, sindicatul a ales sa isi mentina solicitarea de crestere salariala de 480 de lei, prima de rezultat de 1600 de lei, la care se adauga diferite sporuri si concedii suplimentare. Aceasta cerere se traduce printr-o crestere a veniturilor de aproximativ 40%, pentru o companie unde venitul mediu lunar este peste 3500 de lei, cu mult peste salariul mediu la nivel national”.

    Anul trecut Dacia a oferit un salariu minim garantat pentru muncitorii calificati 1.918 Ron.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.