Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia Logan 2 intra in productie.
Dacia Logan 2 intra in productie.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 26 Aprilie 2012 10:37

Dacia Logan 2 Solenza intra in productieNoul automobil Dacia, numit de multa lume Logan 2 va intra in productie in curand dar sub un alt nume, un nume aflat in sertarele Dacia de multi ani Solenza. Aceasta noua berlina va fi cea mai luxoasa masina produsa de compania romaneasca de automobile.


    In prezent se lucreaza la componentele noului model Dacia Solenza. Un numar de 54 de furnizori locali si 134 de furnizori externi lucreaza impreuna, dar in cea mai mare parte piesele vor proveni de la alte modele Renault care au fost aflate in productie in ultimii doi ani.

    Modelul de success al companiei Dacia, Loganul va fi scos din productie odata cu intrarea modelului Logan 2. Desi nu a fost anuntat oficial nimic din partea celor de la Renault, modernizarea liniilor de productie este un semn ca urmeaza sa fie produs un nou automobil.

    Conform oficialilor Directiei de Comunicare a companiei Automobile Dacia: "Uzina de la Mioveni are in pregatire noi proiecte, vehicule si organe mecanice. Pentru industrializarea acestor proiecte sunt prevazute investitii importante. Dintre lucrarile in curs putem mentiona extinderea cladirii Presaj sau extinderea turnatoriei de aluminiu. Referitor la valoarea investitiilor sau lansarile de noi modele, acestea vor fi comunicate la momentul oportun".

    Directorul de vanzari de la Renault, Jerome Stoll a afirmat ca noul model Logan 2 sau Solenza ar putea fi vandut pe piata auto din Romania la sfarsitul anului aceasta sau inceputul anului viitor.

    Noul model Dacia Solenza va fi un automobil de calitate superioare, cu mai multe dotari decat predecesorul sau. Analistul Razvan Marinescu a afirmat ca: "Dacia, odata cu Lodgy, si-a asumat o noua pozitie, de marca robusta. Este o evolutie normala. A venit cu masini ieftine, a cucerit increderea consumatorilor. Acum creste asteptarile acestora cu o noua gama, superioara la nivel tehnic si financiar. La fel au facut, de pilda, nemtii cu Skoda, o marca care a crescut incredibil in ultimii ani".

    Analistul auto Marius Pohoata a afirmat in legatura cu cresterea in notorietate a marcii Dacia in Occident ca: "Sa nu uitam ca principala tinta pentru Dacia o reprezinta exporturile. Logan 2 sau Solenza este gandita ca prima berlina post-criza, cea care va urmari trendul de crestere economica mult asteptat in anii viitori".

Dacia 2 va avea similaritati cu Renault Fluence:

    Conform informatiilor Caradisiac, noul automobil produs de Dacia va fi o berlina de 5 locuri construita pe platforma Clio 2, va fi lunga de 4.8 metri si va putea fi gasita cu motorizari pe benzina de la 95 CP pana la 150 CP si cu motorizare diesel de la 90 CP la 130 CP. Componentele acestui automobil vor fi de o clasa superioare si va avea unele optiuni pe care Logan 1 nu le-a avut cum ar fi cutie automata, faruri cu LED-uri, culori noi atat pentru interior cat si pentru caroserie.

    Noua gama de automobile Dacia va costa in jur de 13.000 de euro, conform francezilor de la Renault. In acelasi timp, analistii romani afirma ca pretul automobilului nu va depasi pretul de 10.000 de euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.