Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia propune TVA zero la achizitia de masini noi
Dacia propune TVA zero la achizitia de masini noi
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 25 Mai 2015 10:11

Dacia sandero-stepway-2Producatorul romanesc de automobile Dacia afacut o propunere Guvernului Romaniei de a implementa un plan prin care cumparatorii de automobile noi sa nu plateasca TVA. Acest plan ar duce la cresterea vanzarilor de autovehicule noi.

 

Acesta idee a fost prezentata oficialilor Ministerului Finantelor de catre Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe. Oficialii ministeriali au fost retincenti la ideea managementului Dacia.

Constantin Stroe a afirmat urmatoarele in cadrului unei emisiuni la Digi24: "Propune-ti, domnule, sa vinzi 50.000 de masini noi, fara TVA. Inseamna niste locuri de munca stabile, care inseamna taxe, impozite, o serie de alte contributii. (...) Primul raspuns al ministerului - apoi domnule, noi vom avea o gaura de TVA inmultit cu numarul de masini".

Pe piata auto din Romania, cumparatorii prefera masinile second hand datorita preturilor reduse. Astfel, doar un sfert din cele 290.000 de autovehicule inmatriculate in 2014 au fost noi. Acestea in situatia in care a fost introdus programul Guvernamental Prima Masina pentru a stimula vanzarile de masini noi.

Constantin Stroe a afirmat astfel: "Nu da rezultate. Finalmente a iesit un program care te obliga pe tine, potential cumparator, la ridicarea unor bariere birocratice uluitoare".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.