Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Daimler va investi 300 mil. euro la Sebes
Daimler va investi 300 mil. euro la Sebes
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 25 Aprilie 2013 14:16

Uzina Daimler SebesPeste 300 de milioane de euro vor fi investiti de catre Grupul auto german Daimler in localitatea Sebes din jud. Alba intr-o subsidiara locala Star Transmission. Aceasta investitie va viza o noua uzina pentru productia de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz.


    Investitia grupului Daimerl in Star Transmision va viza maximizarea capacitatii de productie a fabricii deoarece uzina de la Stuttgart functioneaza la capacitate maxima si nu mai poate fi extinsa, astfel au afirmat reprezentantii grupului intr-un comunicat.

Investitia Daimler la Sebes:

    Daimler va investi peste 280 de milioane de euro in productia de cutii de viteza automate de ultima generatie. Investitia totala in aceasta fabrica va depasi 300 de milioane de euro.

    Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administratie Daimler pentru Productie si Achizitii Publice Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans a declarat ca: "Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, conceputa pentru a completa capacitatile noastre existente".

    Peter Schabert, directorul de productie pentru sisteme de transmisie de la Mercedes-Benz afirma ca: "De peste 10 ani, Star Transmission continua sa fie un partener de incredere al locatiilor noastre producatoare de sisteme de transmisie, din Germania. Avand in vedere situatia actuala si in baza experientei si colaborarii excelente cu Star Transmission, optiunea pentru asigurarea capacitatilor necesare de asamblare suplimentara, intr-o maniera flexibila, este de a extinde activitatile din Romania".

Programul de calificare din Germania:

    Angajatii romani care vor activa la uzina de la Sebes vor fi nevoiti sa urmeze un program special de calificare la Stuttgart. In perioada de calificare acestia vor fi inclusi timp de mai multe luni in echipe de asigurare a calitatii, intretinere, logistica si productie.

    Productia de cutii de viteze automate va incepe la mijlocul acestu an iar incepand cu 2014 vor fi asamblate si noile cutii de viteze cu dublu ambreiaj. Capacitatile de productie ale acestei fabrici cat sic ea din Stuttgart vor fi extinse si cu ajutorul Guvernului Roman.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.