Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> De astazi putem plati Rovinieta prin SMS
De astazi putem plati Rovinieta prin SMS
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 13 Mai 2013 10:45

Rovinieta prin SMSLuni, 13 Mai 2013 este prima zi in care Rovinieta poate fi platita I prin SMS. Acest nou sistem a fost dezvoltat printr-un program aL Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale.


    Serviciul a fost lansat initial pentru reteaua telefonica Vodafone. Astfel, soferul care vrea sa isi achita taxa de drum prin SMS va trebui sa fie abonat la Vodafone sau sa detina o cartela prepay. Soferii care indeplinesc aceste conditii vor face urmatoarele pentru a achita Rovinieta:

Vor trimite SMS la 7500;
Numarul de Inmatriculare va fi inclus in SMS;
Categoria Rovinietei va fi trecuta de asemenea, corespunzatoare tipului de vehicul;

    Dupa trimiterea mesajului, proprietarul automobilului va primi un SMS ca raspuns prin care va fi informat ca taxa de drum va fi emisa  pentru datele incluse in SMS. Mesajul va cuprinde de asemenea si costul Rovinietei respective.

    Plata rovinietei va fi confirmata printr-un SMS ulterior la acelasi numar cu textul DA. Dupa acest mesaj, soferul va primi un ultim mesaj de confirmare a emiterii rovinietei. La primirea acestui SMS, platitorul va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese.

SMS-ul de confirmare ar trebui sa contina urmatoarele date:
Seria rovinietei;
Nr. de inmatriculare al vehiculului;
Categoria rovinietei;
Data de expirare (anul, luna, ziua si ora);

    Cei care vor sa plateasca taxa de drum dar nu sunt siguri de categoria rovinietei pot trimite SMS pentru a obtine aceasta informative la numarul 7500 (in reteaua Vodafone) cu textul INFO. Tariful pentru aceste mesaje este de 5 eurocenti/SMS trimis.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.