Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> De azi sunt obligatorii anvelopele de iarna.
De azi sunt obligatorii anvelopele de iarna.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 01 Noiembrie 2011 11:18

1 Noiembrie, anvelope de iarna.De azi, 1 noiembrie, conducatorii auto care nu vor avea echipate anvelopele de iarna pe soselele acoperite cu gheata, zapada sau polei vor risca retinerea certificatului de inmatriculare impreuna cu o amenda cuprinsa intre 603 si 1.430 lei si 9-20 puncte de penalizare.


    Ceea ce conteaza la anvelopele de iarna astfel incat ele sa fie considerate in regula de autoritati este sa poarte inscriptiile M+S sau imaginea fulgului de nea. Daca anvelopele sunt cumparate de noi anul acesta, resapate sau second hand conteaza mai putin.

    In sezonul rece vor putea fi folosite si anvelopele all season daca sunt inscriptionate cu simbolurile anvelopelor de iarna, adica M.S, M+S.

    De azi inainte, conducatorii auto vor putea circula cu anvelopele de iarna doar pe drumurile uscate, fara a risca amenda, dar indata ce vor intra pe un drum acoperit cu zapada, gheata sau polei se vor supune riscului de a fi amendati cu pana la 1.430 lei si penalizati cu puncte intre 9 si 20.

    Cei care inca nu au achizitionat anvelope noi de iarna si inca circula cu cele de iarna ar putea intalni preturi mult mai mari in perioada urmatoare. Pretul anvelopelor de iarna variaza in functie de clasa masinii si starea de folosinta a anvelopei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.