Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> De la 1 august, Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta electronica
De la 1 august, Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta electronica
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 25 Ianuarie 2010 11:07
rovinieta-taxaIncepand cu data de 1 august, va intra in functuine sistemul electronic de emitere si control a rovinietei. "Acest sistem va face posibila controlarea in mod automat a tuturor vehiculelor, prin identificarea automata vizuala a numerelor de inmatriculare (numai imaginea din zona numerelor de inmatriculare), inregistrata la momentul tranzitarii, pozitia geografica de unde s-a facut inregistrarea, precum si controlarea in teren", se precizeaza in comunicatul Ministerului Transporturilor.

De la aceasta data, vor intra in vigoare si noile amenzi pentru soferii care nu vor putea dovedi plata pentru rovinieta prin documente, cuantumul amenzilor ridicandu-se la sume intre 28 si 1210 euro, in functie de tipul vehicolului. Potrivit aceluiasi comunicat lansat de Ministerul Transporturilor, banii proveniti din aceste amenzi vor constitui venituri extrabugetare ale CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale), sumele reprezentand valorile anuale ale rovinietelor pentru categoriile respective de autovehicule. CNADNR va efectua astfel controale in trafic, agentii avand recomandarea de a opri doar vehiculele asupra carora planeaza suspiciunea de neplata a rovinietei.

Soferilor li se va retine certificatul de inmatriculare al masinii, care le va fi restituit doar in momentul prezentarii dovezii de achitare a rovinietei. In functie de functiile si tipul autovehiculelor, amenzile vor fi de: 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehiculele de marfa de pana la 3,5 tone, 320 de euro pentru camioanele care se integreaza in categoria de masa de la 3,5 la 7,5 tone si autocarele/autobuzele mai mari de 32 de locuri, 720 de euro pentru camioanele cu trei axe si o masa mai mare de 12 tone si 1.210 de euro pentru vehiculele cu patru axe si o masa mai mare de 12 tone. 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.