Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Despre contractul cu americanii de la Bechtel
Despre contractul cu americanii de la Bechtel
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 01 August 2013 10:18

autostrada-transilvaniaInformatii secrete despre contractul dintre Romania si constructorul american Bechtel International au fost publicate saptamana aceasta pe pagina web a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

 

    Documentele pot fi vazute chiar acum pe pagina de web www.dpiis.ro la sectiunea Informatii Publice. Declasificarea acestor documente a venit printr-un Ordin publicat in Monitorul Oficial din data de 5 Iulie 2013 si a fost semnat de Ministrul de Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine Dan Sova, fostul Ministru al Transporturilor Relu Fenechiu si Ion Moraru, secretarul general al Guvernului.

    La finele lunii mai Ministrul delegat Dan Sova a anuntat ca a fost reziliat contractul de constructie a Autostrazii Transilvania cu compania americana Bechtel  iar ca Statul Roman va mai trebui sa plateasca suma de 37.2 milioane de euro firmei americane plus datorii de 50 de milioane de euro.

    Proiectul de constructie al autostrazii Brasov Bors, supranumit si Autostrada Transilvania a fost aprobat in anul 2003 iar lucrarile au inceput in 2004 pe baza unui contract de 2.2 miliarde de euro. Conform contractului, lucrarile trebuiau finalizate pana cel tarziu in 2012.

    Din cei 415 de kilometri care constituie lungimea integrala a Autostrazii Transilvania au fost finalizati in 10 ani doar 52 de kilometri din diferite motive. Motivul cel mai des invocat a fost lipsa fondurilor alocate de la buget si disputele politice dintre partidele care s-au succedat la guvernare.

    Anul acesta in data de 30 Mai a fost semnat acordul de tranzactionare si incetare cu privire la contractul de construire al Autostrazii Transilvania intre CNADNR si Bechtel. In urma semnarii contractului au fost stinse complet cererile companiei Bechtel International pentru suma de 37.2 milioane de euro.

    Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Strainer (DPIIS) a anuntat marrti ca a fost publicat online contractul incheiat cu Bechtel Internatilra si acordul de incetare privind contractul de construire al Autostraezii Brasov Cluj Bors.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.