Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> DN 79 Arad-Oradea, reabilitat doar pe sfert.
DN 79 Arad-Oradea, reabilitat doar pe sfert.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 11 Aprilie 2011 10:45
Reabilitare DN 79 Desi lucrarile de reabilitare a drumului national DN 79 ce leaga munincipiile Arad si Oradea trebuiau terminate pana in luna martie, conform contractului incheiat cu firma constructoare Astaldi, , aceastea au fost finalizate doar in proportie de 24%.

Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor a vizitat sambata santierul de lucru al DN 79 si le-a dat un avertisment reprezentilor companiei intaliene Astaldi. Aceasta le-a transmis reprezentantilor raportul in care apare ca lucrarile au fost terminate doar pe sfert. In urma acestei vizite, firma constructoare Astaldi a primit o notificare din partea Ministrului Transporturilor Anca Boagiu, prin care era exprimat pericolul de reziliere a contractului daca lucrarile nu vor fi terminate in curand.

Anca Boagiu a afirmat reprezentantilor de la Astaldi urmatoarea : "Aveti la dispozitie o saptamana sa puneti la punct graficul de executie si sa intrati in termenele contractuale, pentru ca nu este primul contract in care sunteti in intarziere. Bani sunt, nu aveti nicio justificare. Nu ma impresioneaza ca atunci cand vine ministrul in teren ati umplut drumurile de masini si muncitori. Colegii mei de la CNADNR au fost prezenti aici toata saptamana trecuta si nu au gasit pe nimeni".

Reprezentantii companiei au relatat ca lucrarile nu au fost terminate datorita schimbarii solutiei tehnice pentru proiectul de reabilitare a drumului national 79, din 2010. In urma acestor dispunte ministrul Transporturilor a declarat ca "Timp de doi ani nu s-a intamplat nimic. Cereti bani multi in plus pentru ca ati stat degeaba, dar nu veti primi. Daca lucrati, primiti bani. Ajunge cu lucrari incepute si neexecutate. Aveti foarte multe lucrari in Romania si pe toate le-ati incalcit. Ori le duceti la bun sfarsit, ori renuntati, ca deja stiu prea multe din detaliile si culisele contractelor".

Firma consultanta pentru lucrarile de reabilitare a drumurilor a anuntat ca vor veni cu un calcul al penalitatilor ce urmeaza a fi aplicate firmei constructoare Astaldi pentru intarzierea lucrarilor in repetate randuri. In urma acestei vizite Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat ca este posibil ca unele firme care au castigat contracte de reabilitare pentru drumurile DN 79 si DN 76 sa piarda contractele daca nu se mobilieaza in termen de 30 de zile.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.