Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Doua poduri noi peste Dunare
Doua poduri noi peste Dunare
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 31 Octombrie 2014 16:08

pod-cernavoda-fetestiIntre Romania si Bulgaria vor exista in curand inca doua poduri peste Dunare. Reprezentantii guvernamentali din ambele tari au semnat la Bucuresti un memorandum in aceasta privinta. In prima faza se vor construi poduri intre Turnul Magurele Nikopole si la Calarasi Silistra.

 

Termenul avansat pentru inaugurare a acestor doua poduri este de doi ani. Detaliile tehnice si sursele de finantare pentru acest proiect vor fi stabilite de un grum comun de lucru format din cele doua guverne. In urma intalnirii s-a preconizat ca intr-o saptamana va fi stabilit un plan concret care va include si data de incepere a lucrarilor.

Premierul Victor Ponta care a fost prezent la semnarea memorandumului a afirmat ca proiectele de infrastructura dintre Romania si Bulgaria vor fi finantate atat din bugetul de stat cat si din fonduri europene.

In vederea aceluiasi proiect, saptamana trecuta Guvernul Romaniei a semnat un memorandum de intelegere cu autoritatile bulgare in vederea implementarii studiilor de fezabilitate privind constructia podurilor peste Dunare.

Cel de-al treilea pod peste Dunare va costa intre 200 si 270 de milioane de euro conform studiilor de fezabilitate efectuate. Amplasarea acesti pod va fi stabilita in urmatoarele luni. In prezent exista patru variante pentru amplasarea podului conform presei bulgare. Cele patru variante sunt:

    Bechet Oriahovo;
    Calarasi Silistra;
    Giurgiu Ruse;
    Turnu Magurele Nikopol.

Partea a doua a studiilor de fezabilitate au avut ca subiect posibilitatea constructiei unei linii de cale ferata precum si pretul tinta al proiectului.

In aceasta perioada s-a mai discutat de asemenea si despre posibilitatea constructiei unui tunel pe sub dunare intre localitatile Turnu Magurele si Nikopol sau intre localitatile Bechet si Oriahovo dar acest proiect ar fi prea costisitor. Pretul tinta al proiectului ar fi de 70 de milioane de euro.

Reprezentantii bulgari au afirmat ca la constructia celui de-al treilea pod peste Dunare se vor solicita fonduri europene dupa stabilirea amplasamentului.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.