Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ecotichete de 12.000 lei pentru cumparatorii de masini electrice
Ecotichete de 12.000 lei pentru cumparatorii de masini electrice
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 20 Februarie 2013 11:35

Masini electriceIncepand cu data de 15 Martie 2013, cei ce vor cumpara un automobile electric va primi la momentul achizitionarii un ecotichet de 120.000 de lei. Aceasta decizie va fi implementata prin aceasi Ordonanta de Urgenta prin care se introduce timbrul de mediu.


    Aceasta noua prevedere a fost anuntata Ministrul Mediului Rovana Plumb. Conform acesteia prevederea aceasta a fost adaugata legislatiei cu scopul de a stimula vanzarile de automobile nepoluante.

    Ministrul Mediului a afirmat ca metoda de acordare a acestui tichet va urma sa fie stabilita prin normele metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta. Aceasta a mai afirmat ca se vor lua masuri pentru a se asigura ca tichetele sa nu fie acordate producatorilor automobilelor electrice pentru ca astfel ar fi considerate ajutoare din partea statului conform legisilatiei UE.

    Introducerea Timbrului de Mediu prin Ordonanta de Urgenta a fost avizata marti 19.02.2013. Timbrul de mediu este noua forma a taxei de mediu care va fi perceputa la inmatricularea automobilelor noi sau second hand in momentul transcrierii dreptului de proprietate.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.