Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Efectele interzicerii ridicarii masinilor
Efectele interzicerii ridicarii masinilor
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 21 Iulie 2015 09:34

masini-blocateIn urma unei decizii recente a Curtii Supreme de Justitie, nici o masina parcata neregulamentar nu mai poate fi ridicata de catre autoritatile locale. Acesta decizie interzice autoritatilor sa mai incheie contracte cu firme private in vederea acestui tip de serviciu.

 

Astfel, doar politia locala si cea rutiera mai au autoritatea de a sanctiona soferii care parcheaza impotriva regulamentului si asta cu amenzi si puncte de penalizare. In situatia actuala, strazile de  pe litoral sunt pline de masini parcate oriunde si oricum,  inclusiv pe trotuare, spatiile rezervate pentru persoanele cu handicap sau trecerile de pietoni.

Cu toate ca nu mai au dreptul sa ridice masinile parcate neregulamentar, autoritatile locale au insa voie sa le imobilizeze. Si in restul oraselor sunt masini parcate abuziv. In Brasov spre exemplu cetatenii au afirmat ca sunt de acord cu amenzile pentru parcarea neregulamentara, insa sustin ca ridicarea amenzilor a fost abuziva.

Amenzile de parcare neregulamentare variaza intre 400 si 800 de lei pentru persoanele fizice dar poate ajunge chiar si pana la 1.500 de lei pentru autovehiculele persoanelor juridice.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.