Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Fara taxe pe podul Cernavoda
Fara taxe pe podul Cernavoda
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 28 Iulie 2014 11:01

podul-cernavoda-fetestiCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va extinde intervalul in care taxa de trecere peste podul Fetesti – Cernavoda va fi ridicata la sfarsit de saptamana. Plata taxei va fi sistata la sfarsit de saptamana pana in data de 31 August.

 
Initial aceasta masura s-a aplicat doar pe sensul Bucuresti – Constanta intre orele 18:00 si 24:00 in zilele de vineri si intre orele 06:00 si 12:00 in zilele de sambata. Pe sensul Constanta – Bucuresti plata taxei a fost sistata duminica intre orele 16:00 si 24:00.

Incepand cu data de 25 Iulie CNADNR a decis sa extinda acest interval. Acum sensul care duce spre litoral va fi gratuit vineri in intervalul orar 14:00 – 24:00 si sambata 06:00 – 14:00. Pe sensul Contanta – Bucuresti aceasi masura va fi aplicata duminica intre orele 10:00 si 24:00.

Aceasta masura a fost aplicata si anul trecut de catre CNADNR in aproximativ aceleasi conditii dupa ce s-a mentionat in presa ca in mini vacanta de Rusalii s-au format cozi de 2 ore pentru plata taxei de autostrada.  

Chiar si in 2012 a fost aplicata o masura similara dar numai pentru luna August. In acel an cei care plecau vineri spre mare si se intorceau duminica erau scutiti de plata taxei de autostrada. De asemenea taxa de trecere peste pod a mai fost aplicata si in zilele de 30 aprilie, 1 si 4 Mai pentru vacanta de 1 Mai.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Natioanle a comunicat ca incasarea taxei de trecere peste podul Cernavoda – Fetesti va fi sistata doar in cazuri exceptionale in cazul in care se va depasi “timpul rezonabil” de stationare. CNADNR a mai afirmat si ca in prezent se afla in stadiul de elaborare a documentatiei si un proiect de modernizare a sistemului de incasare a taxei de trecere peste podul care uneste localitatile Fetesti si Cernavoda.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.