Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Finantarea autostrazii Timisoara-Lugoj aprobata.
Finantarea autostrazii Timisoara-Lugoj aprobata.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 17 August 2012 13:43

Finantarea Autostrada Timisoara LugojProiectul „Constructia autostrazii Timsioara – Lugoj si variantei de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada” va fi finantat din Fondul de Coeziune al Uniuneii Europene in urma deciziei Comisiei Europene de saptamana aceasta.


    Pentru acest proiect Romania a cerut co-finantare de 210.92 milioane de euro de la Uniunea Europeana iar din Bugetu de Stat vor fi investiti 37.2 milioane de euro in constructia autostrazii Timisoara- Lugoj.

     Proiectul „Constructia autostrazii Timsioara – Lugoj si variantei de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada” implica proiectarea, supervizarea si efectuarea lucrarilor de constructie a unei autostrazi cu 4 benzi (2x2) intre localitatile Timisoara si Lugoj.

    Distanta acestei autostrazi este de 25, 625 kilometri iar varianta de ocolire a orasului Timisoara inclusa in proiect va fi de 9.5 km. De asemenea in proiect intra si constructia a 13 poduri, 19 pasaje, 3 zone de parcare si doua noduri rutiere.

    Scopul implementarii acestui proiect este de a reduce timpul de circulatie inter aceste doua localitati la 18.3 minute si de a fludidiza traficul. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr.1, Domeniul major de interventie 1.1: „Modernizarea ?i dezvoltarea infrastructurii rutiere de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.7”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.