Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Finantarea Tronsonului Nadasel Suplacu de Barcau
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 12 Mai 2014 15:41

Autostrada-A2Odata cu lansarea calendarului lucrarilor viitoare la AutostradaTransilvania, Ministrul Transporturilor Dan Sova a anuntat ca tronsonul Nadasel Suplacul de Barcau va fi finantat integral din suma adusa la buget prin majorarea accizei la carburanti.

 

Aceasta a afirmat ca acciza majorata aduce circa 500 de milioane de euro pe an la buget. Dan Sova a anuntat in cadrul unei conferinte de presa tinute joi la Cluj Napoca ca lucrarile la acest tronson vor incepe in luna Noiembrie in timp ce la al doilea tronson vor incepe anul viitor.

"Tronsonul Nadasel - Suplacu de Barcau din Autostrada Transilvania, cu o lungime de 93 de kilometri, va fi primul finantat integral din acciza majorata la combustibil, care aduce in plus la bugetul de stat circa 500 de milioane de euro pe an. Avem aici doua tronsoane, Nadasel - Mihaiesti, cu o lungime de 17,8 kilometri, unde lucrarile vor incepe in noiembrie 2014, si tronsonul Mihaiesti - Suplacu de Barcau, de 75 de kilometri, unde vom incepe lucrarile in toamna anului 2015, termenul de finalizare fiind de doi ani. Costul lucrarilor la tronsonul Mihaiesti - Suplacu de Barcau ar putea fi de 500 de milioane de euro a afirmat Dan Sova.

Aceasta a mai afirmat de asemenea si ca pe tronsonul urmator dintre Suplacu de Barcau pana in Bors (63 kilometri) lucrarile vor incepe in luna Octombrie. Tronsonul Suplacu de Barcau Bors este finalizat in proportie de 52% iar lucrarile vor fi complet finalizate in termen de 2 ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.