Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Fondurile investite pentru constructia si reabilitarea drumurilor anului viitor.
Fondurile investite pentru constructia si reabilitarea drumurilor anului viitor.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 07 Decembrie 2011 13:25

Investitii infrastructura rutiera 2012.Anul viitor se vor investi in constructia si reabilitarea infrastructurii mai bine de 76% din banii alocati Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, conform proiectului de buget avizat ieri. Aproximativ 1.83 miliarde de euro vor fi investiti anul viitor in infrastructura.


    In lucrarile de infrastructura de anul viitor o mare parte vor fi virati in reabilitarea drumurilor natioanle si investiti in cai ferate, dar si in constructia de autostrazi. Investitiile totale vor aproxima 1.83 miliarde de euro conform proiectului de buget.

    Marile proiecte de constructie a autostrazilor vor avea si ele parte de fonduri substantiale pe anul viitor, proiecte cum ar fi cele de constructia a autostrazilor Sibiu Nadlac, Cernavoda Constanta, Bucuresti Ploiesti si Autostrada Transilvania.

    In Autostrada Transilvania vor fi investiti cica 100 milioane de euro anul viitor care vor fi folositi si pentru plata lucrarilor companiei americane Bechtel care s-au angajat sa finalizeze 18 kilometri din aceasta autostrada.

    Printre alte proiecte de infrastructura a mai fost precizata si centura Bacaului, lucrare pe o lungime de 31 kilometri. Pentru aceasta lucrare vor fi alocati 129.5 milioane de lei.

In 2012 fondurile pentru lucrarile de infrastructura vor fi alocate astfel:

Autostrada Sibiu Nadlac , 3.27 miliarde lei.
Autostrada Cernavoda Constanta, 302.78 milioane lei.
Autostrada Brasov Bors, 431.35 milioane lei.
Autostrada Bucuresti Ploiesti, 135.09 milioane lei.
Centura Bacau 129.56 milioane lei.

    Printre lucrarile de infrastructura care vor fi finalizate anul viitor avem tronsoanele din Autostrada Bucuresti Ploiesti si Cernavoda Medgidia iar in 2013 vor fi dati in folosinta in total 550 kilometri de autostrada.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.