Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ford a investit 350 milioane euro in Craiova.
Ford a investit 350 milioane euro in Craiova.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 25 Martie 2011 11:56
Ford-B-MaxCompania americana producatoare de automobile Ford, a investit peste 350 de miliaone de euro in operatiunile desfasurate la Craiova. Ford s-a angajat prin contractual de privatizare sa aloce 675 milpane euro pentru proiectul din Craiova.


Oficialii Ford au afirmat ca: "Investitiile Ford in Romania vor continua si dupa atingerea nivelului de 675 milioane euro".

Instalarea liniilor de productie de la uzina din Craiova a fost finalizata pentru productia modelului B-Max, dar si pentru noile motoare care urmeaza a fi produse in Romania. Fiecare din aceste linii de fabricatie are o capacitate de 300.000 de unitati pe an.

Noul model Ford B-Max a fost prezentat la Salonul Auto din Geneva pe data de 1 martie, model care va intra in productie la Craiova anul viitor. Primele modele de test vor fi lansate vara aceasta. Conform contractului de privatizare, Ford va investi 675 de milioane de euro in uzina de la Craiova pe o perioada de 4 ani.

Vice-presedintele Ford Europa, Wolfgang Schneider a declarat la inceputul lunii martie ca noul contrat dintre Ford si Guvernul Romaniei va fi semnat in luna aprilie a acestui an. Ford Motor a cumparat in 2007 72,4% din actiunile Automobile Craiova in valoare de 57 milioane euro.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.