Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ford incepe productia B-Max la Craiova.
Ford incepe productia B-Max la Craiova.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 26 Iunie 2012 10:00

Ford B-Max lansar la CraiovaProductia in masa a modelului Ford B-Max a inceput saptamana acesta la uzina din Craiova iar la ceremonia de lansare a participat si presedintele tarii Traian Basescu care a fost si primul client roman sa achizitioneze unul dintre aceste automobile.


Despre Ford B-Max:

    Modelul Ford B-Max a fost prezentat pentru oficial in Romania anul acesta in luna mai iar pre-productia a inceput din luna August a anului trecut. Acest monovolum va putea fi gasit la preturi intre 13.400 de euro si 17.650 euro cu TVA.

    Modelul diesel cu motor de 1.4 di 90 CP va fi cel mai ieftin dintre toate modelele B-Max, fiind disponibil la pretul de 13.400 de euro. Modelul cel mai scump va costa 17.650 de euro si va avea motorizare diesel de 1.6 litri cu 95 CP Titanium.

    Lungimea acestui automobil este putin peste 4 metri, este conceputa ca un monovolum cu cinci locuri si va fi disponibil in 6 tipuri de motorizare: Benzina – 1 Litru – 100 CP si 120 CP, Benzina – 1.4 Litri – 90 CP, Benzina – 1.6 Litri – 105 CP, Diesel – 1.5 Litri – 75 CP si Dieselo – 1.6 Litri – 95 CP.

Presedintele Traian Basescu, primul proprietar Ford B-Max:

    La prezentarea de ieri la uzina din Craiova, presedintele Traian Basescu a achizitionat unul din automobilele Ford B-Max de culoare rosie. Acesta a afirmat urmatoarele despre acest automobil: "Tehnologic este vreo doua trei clase peste tot ce se produce in Romania”. De asemenea acesta a afirmat astfel: "Am convingerea ca proiectul va fi un succes si pentru ca nu poti proba altfel decat prin fapte credinta ta, vreau sa va spun ca vreau sa fiu cel care cumpara prima masina produsa la Ford”.

    In incheiere, Traian Basescu a declarat urmatoarele: "Vreau sa le multumesc tuturor angajatilor Ford si vreau sa le multumesc anticipat si celorlalti angajati care vor veni aici, pentru ca am inteles ca pana in 2014 uzina va numara aproximativ 6.000 de angajati si sa le multumesc celor care au avut incredere in investitia in Romania pe timp de criza (...) Asa cum am stat si am sprijinit alte proiecte, de exemplu un proiect chiar concurent, Dacia de la Mioveni, voi fi un consecvent sustinator al acestei capacitati de productie de cel mai inalt nivel”.

Planuri de viitor la uzina Ford din Craiova:

    Managementul uzinei Ford de la Craiova are in plan pe viitor dublarea numarului de angajati pana in 2014 si de a incepe planificarea productiei pentru al doilea tip de motor la Craiova, cel de 1.5 litri pe Benzina in primavara anului viitor.

    Presedintele si CEO Ford Europa, Stephen Odell a declarat astfel: "Planurile noastre la Craiova sunt pe termen lung, vom face noi angajari in Romania si vom construi motoare noi. Un propulsor de 1,5 litri urmeaza sa intre in productie la Craiova. Fabrica de la Craiova va exporta peste 90% din ceea ce va construi".

     Ford va investi in uzina de la Craiova in anii viitor peste 500 de milioane de euro. Impreuna cu productia de motoare investitia totala va ajunge la 675 milioane de euro.

    Modelul Ford B-Max este produs in prezent in procent de 45% in Romania iar livrarile acestui model vor incepe de la jumatatea lunii septembrie. Acest automobil este asteptat sa primeasca un punctaj de 5 la testarile Euro NCAP.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.