Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ford propune o scadere a productiei in Europa.
Ford propune o scadere a productiei in Europa.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 29 Iunie 2011 10:29

FordSeful Ford Europa, Stephen Odell a declarat saptamana aceasta ca ar fi indicat ca tarile europene sa colaboreze pentru a reforma industria auto si a reduce capacitatea de productie astfel sa obtina o recuperare a sectorului auto ca cea din Statele Unite ale Americii.


    In ultimul an, constructorul american Ford a inregistrat cresteri in profitabilitate dupa ce ultimii patru ani a suferit o scadere continua. Aceasta crestere a fost stimulata de reducerea capacitatii de productie si a numarului de angajati.

    Stephen Odell a declarat urmatoarele: "Industria auto din SUA s-a realiniat dupa recesiune si este acum mai flexibila si mai puternica, iar acest lucru trebuie sa se intample si in Europa, unde exista capacitate in exces de circa 35%. Este nevoie de o reforma pan-europeana, pentru ca in timpul crizei tarile si-au protejat companiile". Deasemenea, directorul general Ford Europa a afirmat ca "Recuperarea economiei europene va fi foarte, foarte lenta, iar aceasta situatie va fi valabila si pentru sectorul auto. Capacitatea de productie prea mare este problema si nu cred ca ar putea fi rezolvata prea curand".

    Piata auto din Europa a suferit scaderi si din cauza problemelor cu furnizorii de piese auto din Japonia. Cutremurul nipon a afectat productia auto atat din Europa cat si Rusia si China. Stephen Odell si-a expiramt ingrijorarea in legatura cu decizia Comsiiei Europene de a limita circulatia automobilelor pe combustibili fosili la jumatate pana in 2030, ca pana in 2050 sa fie interzisa circulatia in Europa in totalitate, afirmand ca "Daca numai o parte din acest proiect devine realitate, va trebui sa discutam despre cum vom concedia mii si poate chiar milioane de angajati".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.