Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ford Romania, vanzari record in luna Octombrie
Ford Romania, vanzari record in luna Octombrie
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 11:45

ford-escapeDatele preliminare furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru luna Octombrie 2014 arata ca in aceasta luna au fost inmatriculate 830 de autovehicule noi marca Ford.

 

Acest rezultat plaseaza marca germana pe locul 2 in functie de numarul de autovehicule noi vandute. In luna Octombrie a acestui an Ford avea o cota de piata de 9.32%, cu 74% mai mare decat aceasi luna a anului precedent cand s-au inmatriculat 487 de unitati.
Ford Fiesta a fost cel mai bine vandut model in perioada analizata de DRPCIV cu 313 unitati inregistrate, urmat de modelul Focus cu 187 unitati si Mondeo cu 88 de unitati.
 
Directorul general Ford Romania Zoltan Brassai a declarat urmatoarele: "In luna octombrie, marca Ford a inregistrat un record atat in ceea ce priveste numarul de unitati inmatriculate, dar si in ceea ce priveste cota de piata. Ford este cea de-a doua cea mai bine vanduta marca din Romania in luna octombrie".

In luna Octombrie a acestui an a continuat trendul conform caruia cele mai multe autovehicule au fost achizitionate de flotele auto. Astfel, 75% din totalul de autovehicule Ford achizitionate in aceasta luna s-au incardat in aceasta categorie.
In perioada Ianuarie Octombrie 2014 au fost inmatriculate 6.064 unitati Ford in Romania, ceea ce plaseaza compania americana pe locul 3 in topul vanzarilor auto din Romania. Cota de piata in primele 10 luni ale anului a fost de 8.5%.
Cresterea vanzarilor Ford cu 54% a avut loc pe fondul unei cresteri masive a pietei auto in Romania cu 24% in perioada Ianuarie Octombrie fata de aceasi perioada din 2013.

Sfarsitul acestui an va fi de mare importanta pentru producatorul american odata cu lansarea noului model Ford Focus care va putea fi gasit la dealership-uri in ultima saptamana a lunii octombrie.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.