Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Frana inteligenta va fi obligatorie.
Frana inteligenta va fi obligatorie.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 August 2012 10:07

sistem de franare inteligentConform relatarilor Transport Research News, Comisia Europeana va introduce o lege prin care va fi obligatoria echiparii automobilelor cu noul sistem de franata Emergency Braking systems, sau AEBs.


    Sistemul AEBs functioneaza cu ajutorul informatiilor dobandite printr-un sistem radar si o camera video care masoara distanta intre doua masini pentru a evita coliziunile iminente. Scopul acestui sistem este de a frana automobilul chiar daca conducatorul auto nu reactioneaza la timp.

    Conform studiilor, sistemul de franare automata AEBs ar putea reduce numarl accidentelor rutiere cu pana la 27% si implicit numarul persoanelor ranite sau decedate. Conform acestor studii sistemul ar putea reduce acest numar cu 8.000.

    Conform secretarului general al Europe New Car Assesment Programme (NCAP) sistemul va fi introdus treptat in Europa incepand cu anul 2014. Acesta a afirmat astfel: Vrem ca, intr-un orizont de cinci ani, toate masinile noi sa fie dotate cu acest sistem.

    Comisia Europeana a estimat ca in urma introducerii acestui sistem se vor obtine economii intre 5 si 8 miliarde de euro din banii care ar fi folositi pentru reparatia automobilelor lovite.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.