Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Germania este atacata de CE pentru taxa drumurilor
Germania este atacata de CE pentru taxa drumurilor
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 23 Iunie 2015 10:17

autobahn-050501-2Comisia Europeana a lansat saptamana trecuta in ziua de joi o procedura de infringement asupra Germaniei din cauza taxei de drum care este considerata discriminatorie pentru soferii straini care vor circula pe drumurile nemtesti.

 

Taxa de drum a Germaniei este discriminatorie datorita faptului ca soferii germani vor benefici de o reducere a taxei pentru vehicule motorizate. Comisia Europeana considera ca legea adoptata in 8 Iunie in Germania este discriminatorie pe baza de nationalitate, potrivit unui comunicat oficial. CE a criticat de asemenea si pretul ridicat al vignetei pentru strainii care folosesc drumurile Germaniei.

Conform Ministrului german al Transporturilor Alexander Dobrindt, Germania are la dispozitie doua luni ca sa raspunda ingrijorarilor Comisiei Europene. Acesta a afirmat de asemenea ca va fi amanata aplicarea legii ca urmare a actiunilor Comisiei. Acesta a continuat afirmand ca procedura de infringement a CE “franeaza modernizarea infrastructurii germane”.

In mod normal legea pentru implementarea acestei taxe urma sa fie aplicata anul viitor. Ministrul Transporturilor Germaniei a afirmat intr-un interviu acordat Phoenix ca legea si aceasta taxa de drum este “importanta, urgenta si necesara” pentru a strange fonduri pentru infrastructura de transport a Germaniei. Aceasta a continuat afirmand ca desi exista aceasta controversa “majoritatea populatiei ne sustine”.

“Timp de 12 luni au aparut aceleasi argumente (impotriva taxei) si nu au fost aduse unele noi. Am obtinut ceva in conformitate cu legislatia UE", a adaugat el. Criticii au numit-o insa "taxa Pegida", dupa numele miscarii de extrema dreapta care a aparut in Dresda anul trecut. CSU exista doar in Bavaria, iar adoptarea legii a deschis calea unor tensiuni mai vechi intre "statul liber" si restul tarii. Saptamanalul Die Zeit din Hamburg s-a plans ca tara este tinuta ostatica de "populistii bavarezi" si a avertizat asupra prejudiciilor cauzate de "incapatanarea bavareza.”


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.