Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Guvernul va modifica taxa de prima inmatriculare.
Guvernul va modifica taxa de prima inmatriculare.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 19 Mai 2011 13:30

Taxa de prima inmatriculareIn urma deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene in legatura cu ilegalitatea taxei de prima inmatriculare, Guvernul a decis sa modifice din nou taxa in urmatoarele doua saptamani. Decizia pentru modificare a taxei a fost luata in sedinta de miercuri a Cabinetului.


    Solutia luata in legatura cu taxa de poluare va fi luata in concordanta cu decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Aceasta informatie a fost confirmata de catre purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Ioana Muntean. Aceasta a declarat si urmatoarele : "Ministrul Mediului a prezentat Cabinetului o nota privind taxa de poluare auto. Pregatim o solutie legislativa in concordanta cu decizia CJUE, iar actul normativ va fi aprobat de Guvern in perioada imediat urmatoare".

    Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a afirmat ca exista in lucru mai multe variante de modificare a taxei auto si ca decizia finala va fi luata in urmatoarele doua saptamani. Deasemenea a mai fost precizat faptul ca au existat probleme din partea Comisiei Europene in legatura cu taxa de poluare si ca modificarea va clarifica procedura de taxare pentru instante.

    Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a aratat in urma cu o luna ca taxa de prima inmatriculare contravine legislatie Uniunii Europene deoarece ea produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand dinafara tarii. Investigatia Curtii de Justitie a inceput la cererea unei instante romanesti.

    In urma investigatiei, Guvernul Romaniei a decis sa constituie o comisie care sa stabileasca daca opinia Curtii de Justitie a UE privind ilegalitatea taxei impune modificarea legislatiei pentru taxa auto. Taxa de poluare a fost introdusa in luna aprilie 2008 si este calculata in functie de datele tehnice a fiecarui automobil in special, capacitatea cilindrica si emisiile de dioxid de carbon.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.