Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> IBM va rezolva ambuteiajele si problemele de parcare.
IBM va rezolva ambuteiajele si problemele de parcare.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 06 Octombrie 2011 10:34

IBM si Streetline lucreaza pentru parcariImpreuna cu Streetline, IBM a anuntat ca un contract de colaborare a fost semnat in scopul de a ajuta orasele de diferite dimensiuni sa reduca problema ambuteiajelor, sa administreze in mod eficient locurile de parcare si sa informeze din timp soferii pentru a gasi locuri de parcare.


    Orasele vor fi adaptate cu sisteme de management si sisteme avansate de analiza de la IBM care functioneaza pe baza informatiilor obtinute de la senzorii de parcari. Cu aceste sisteme, conducatorii auto vor putea fi informati in legatura cu locurile de parcare si sistemele de transport. Cu ajutorul acestor sisteme, orasele vor putea optimiza veniturile din parcari si vor imbunatati serviciile oferite cetatenilor.

    Probleme de parcare sunt intalnite pretutindeni in lume, iar conform expertilor, faptul ca soferii nu gasesc locuri este cauza a peste 30% din totalul ambuteiajelor. Conform unui studiu IBM, 6/10 soferi au renuntat sa gaseasca un loc de parcare cel putin o data. Acelasi studiu releva faptul ca in medie sunt pierdute 20 de minute pentru a gasi un loc de parcare.

    Cu ajutorul informatiilor primite in timp real, IBM si Streetline vor reusi sa fluidizeze traficul, sa informeze soferii despre sistemele de transport pentru a interactiona mai bine cu ele si nu in ultimul rand sa anticipeze modul in care acestia gasesc locuri de parcare. Acelasi program va putea fi folosit pentru a dezvolta proiecte de infrastructura si a programa sistemul de transport in comun.

    Sistemul nou al celor de la IBM si Streetline se numeste Smarter Parking Kit va include sisteme de conectivitate, instrumentare si sisteme inteligente pentru a ajuta orasele sa rezolve marea problema a ambuteiajelor si parcarilor. Prin informatii trimise in timp real, conducatorii auto vor avea informatii pe platformele iPhone si Android despre locurile de parcare din orasul lor. Aceste informatii sunt extrase prin intermediul senzorilor montati in locurile de parcare.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.