Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Impozitul Forfetar pentru service-urile auto
Impozitul Forfetar pentru service-urile auto
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 16 Septembrie 2013 11:19

service-autoO noua propunere Guvernamentala va aduce anumite schimbari in metoda de calcul a impozitului forfetar. Aceasta schimbare va afecta mai multe tipuri de firme inclusiv cele de vulcanizare, service-urile auto si spalatoriile auto.

 

    Conform schimarilor spalatoriile, service-urile sau firmele de vulcanizare cu suprafete de peste 200 de metri patrati vor plati 18.000 lei, 24.000 lei si respectiv 14.400 lei impozit forfetar. Proiectul de lege respectiv stabilieste ca valoarea impozitului va fi stabilita in principal in functie de suprafata de desfasurare a activitatii. Aceasta va fi inmultita cu coeficientul de activitate.

    Coeficientul de activitate va fi mai mic pentru vulcanizari si spalatorii dar mai mare pentru service-urile auto daca va intra in vigoare aceasta schimbare. Impozitul va fi calculat pentru service-urile auto si in functie de ce operatiuni acopera.

    Impozitul forfetar este o obligatie anuala calculata prin inmultirea coeficieutlui activitatii (stabilit de Guvern) cu suprafata unitatii si cu 12. Coeficientii in functie de care vor fi calculate impozitele forfetare pe tipuri de operatii vor fi stabilite astfel:

    Vulcanizari auto = 6;
    Spalatorii Auto = 7,5;
    Vopsitorii = 8;
    Tinichigerii Auto = 9;
    Mecanica Auto sau ITP = 10.

Spre exemplu, un service auto care presteaza servicii de mecanica si ITP cu o suprafata de lucru de 500 metri patrati, impozitul anual va fi de 60,000 de lei, adica aproximativ 14.000 de euro. Impozitul forfetar pentru o vopsitorie cu acelasi spatiu de activitate va fi de 48.000 de lei si pentru o tinichigerie 54.000 de lei.

Un service auto care presteaza toate serviciile cu o suprafata de activitate de 1.000 metri patrati impozitul forfetar anual va fi de 120.000 de lei (30.000 de euro). O spalatorie auto, suprafata de 500 metri patrati va plati un impozit forfetar de 45.000 de lei si o vulcanizare 36.000 de lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.