Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> In curand va incepe taxarea autostrazilor
In curand va incepe taxarea autostrazilor
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 25 Noiembrie 2013 11:43

autostrada-marea-neagraTaxele pentru circulatia pe autostrada ar putea fi implementate in curand, in urma finalizarii lucrarilor la centura de sud a Bucurestiului. Aceasta portiune de autostrada va fi construita in perioada 2014 2017, astfel a afirmat Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura Dan Sova.

 

In prima faza taxa de autostrada va fi platita doar pe traseul Pitesti Constanta iar tariful de va fi de 3 Euro pe fiecare 100 km traversati. Acelasi tarif va fi aplicat si pe alte autostrazi, inclusiv Comarnic Brasov, sectiune de autostrada care va fi finalizata in perioada 2016 2017.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura a afirmat urmatoarele in legatura cu taxarea circulatiei pe autostrada: "Calculele de taxare s-au facut numai pentru Comarnic - Brasov. Dincolo, la centura de Sud, proiectul este scos direct ca avand concesiune de la Pitesti pana la Constanta, deci concesionarul trebuie sa construiasca centura Sud, care are 48 de kilometri, si ia in concesiune de la Pitesti la Constanta.

Prima etapa din concesiunea Pitesti - Constanta cu constructie centura Sud este reabilitarea a peste 30 de kilometri de pe autostrada Bucuresti - Pitesti. Acolo va intra cu taxa de la Pitesti pana la Constanta, in acelasi regim, 3 euro pe suta de kilometri".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.