Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Inca 1.8 milioane de automobile vechi in Romania.
Inca 1.8 milioane de automobile vechi in Romania.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 22 Martie 2011 11:14
Dacia-1300 Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a declarat ca momentan in Romania exista aproape 1.8 milioane de automobile mai vechi de 10 ani inmatriculate. Aceasta situatie va impune contiunarea programului Rabla.

Ministrul Laszlo Borbely, impreuna cu premierul Emil Boc au vizitat sediul societatii Remat, Bucuresti Sud, cu prilejul reluarii programului Rabla in 2011. Deasemenea a declarat "Am primit cifrele de anul trecut si vreau sa va spun ca si pentru mine a fost o surpriza: in momentul de fata, in Romania, sunt inmatriculate aproape 1,8 milioane de masini cu peste zece ani vechime, deci avem de casat masini. Evident, dintre acestea sunt unele care sunt intr-o situatie destul de buna, dar iata ca avem totusi un parc de masini destul de invechit care trebuie sa il innoim".

A fost declarat ca in cazul lipsei de fonduri, bugetul programului va fi suplimentat de cate ori este nevoie. Pentru programul Rabla 2010 initial au fost alocate 190 milioane lei si a fost suplimentat de mai multe ori pana cand a ajuns la suma de 722 milioane lei. Laszlo Borbely a declarat si ca autoritatile vor fi atente la legalitatea operatiunilor de casare, asta fiindca anul trecut au fost inregistrate cazuri de falsificare a certificatelor de inmatriculare pentru a obtine mai multe vouchere.

Programul Rabla a inceput in 16 martie 2011, cu un plafon de 228 milioane de lei, dar aceasta suma va fi suplimentata la nevoie, in functie de cerintele pietei. Conform premierului Emil Boc, programul Rabla reprezinta o componenta importanta pentru sustinerea productiei de autovehicule autohtone si stimularea economiei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.