Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Industria auto, aproape de pragul de 9 miliarde de euro.
Industria auto, aproape de pragul de 9 miliarde de euro.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 28 Aprilie 2011 10:32

Industria auto romanesca la pragul de 9 mld.Conform Asociatiei Constructuroilro Romani de Automobile (ACAROM), industria auto din Romania este o ramura foarte importanta a industriei ce va atrage o crestere economica puternica. Pentru cresterea acestui sector, atragerea investitiilor straine este de mare importanta.


    Constantin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor Romani de Automobile a prezentat azi intr-un raport destinat investitorilor straini ca in ciuda crizei din ultimii ani, industria auto din Romania este in contiuna dezvoltare.

    Sectorul auto romanesc nu este sustinut doar de Automobile Dacia, dar si de alte sute de firme care isi desfasoara activitatea ca furnizori ai companiei autohtone, dar ca si a unor branduri importante dinafara tarii.

    Conform presedintelui ACAROM, Constantin Stroe, din totalul cifrei de afaceri al industriei Romaniei  de 8.1 miliarde de euro, doar 2.638 miliarde de euro provin de la provin de la firmele productoare de autovehicule, in timp ce restul provin de la firmele producatoare de componente auto.

    Constantin Stroe, presedintele ACAROM a estimat o crestere de 10% a cifrei de afaceri totale. Aceasta cifra va ajunge la 8.9 miliarde de euro, numar ce reprezinta 7.3% din Produsul Intern Brut al Romaniei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.