Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Infrastructura Europeana pentru masini electrice.
Infrastructura Europeana pentru masini electrice.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 12 Aprilie 2012 10:59

statii de incarcare masini electriceConform planului Comisiei Europene, in Europa anului 2030, 50% din masinile care vor circula pe strazile tarilor membre UE vor fi electrice iar pana in anul 2050, masinile pe baza de combustibili vor fi complet scoase din uz.


Infrastructura in prezent:
   
    Pentru ca acest plan sa fie de succes, toate tarile UE trebuie sa isi puna la punct infrastructura de incarcare a bateriilor automobilelor electrice. Pana in prezent, doar cele mai dezvoltate orase au o infrastructura capabila sa sustina transportul cu masini electrice. Aceste orase sunt Londra, Paris si Amsterdam.

Germania:
   
    Nemtii au in plan ca pana la sfarsitul anului acesta sa dea spre folosinta aproximativ 3.000 de statii de incacare electrica. Conform studiilor, un procent de 51% din nemti ar vrea ca masinile lor electrice sa se incarce complet in mai putin de 2 ore, 64% din ei ar dori sa o incarce in propriul garaj iar 21% in statii publice.
   
    Acesleasi studii arata ca 53% din germani si-ar dori ca distanta parcursa cu o baterie plina sa fie de cel putin 300 de kilometri iar 31% ar dori o autonomie mai mare, inter 450 si 1000 de km. Dat fiind faptul ca germanii sunt cei mai ambitiosi, acestia ar putea avea 3.000 de statii pana la sfarsitul anului. Printre firmele interesate de aceasta infrastructura avem: BMW, Renault, Nissan, Audi sau Daimler.

Marea Britanie:
   
    Britanicii si-au setat planul pe termen mai lung decat germanii, aceastia avand in plan sa puna in uz 25.000 de statii pana in anul 2015. In prezent in Londra pot fi gasite aproximativ 250 de statii de incarcare a masinilor electrice.
   
    In capitala Marii Britanii circula in prezent circa 1.700 de autovehicule electrice. Pana in 2015 Guvernul Britanic spera sa puna spre uz peste 25.000 de statii, majoritatea in cladiri de birouri si parcari publice.

Franta:
   
    Cu un numar de 400.000 de statii electrice pana in 2015, Franta ar putea deveni cea mai mare piata pentru masinile electrice. Planul de dezvoltare a infrastucturii statiilor de incarcare a automobilelor electrice este sustinut de Electricite de France si Toyota.

Italia:

    Pana la sfarsitul anului aceasta, italienii spera sa fie puse in folosinta 1.000 de statii de incarcare . Planul de dezvoltare al infrastructurii este sustinut de Renault si Nissan care vor amplasa 270 de statii si de Daimler care are in plan sa monteze 400 de statii in Roma, Milano si Pisa.

    Si celelalte tari Europene au in plan sa isi modernizeze infrastructura, Olandezii sperand sa totalizeze 12.000 de statii, foarte probabil avand in vedere ca in Amsterdam deja sunt active 1.000 de statii. In Estonia se spera sa fie active 250 de statii de-a lungul autostrazilor, in Irlanda se spera sa existe aproximativ 1.500 de statii de incarcare, in Polonia 550 de statii.
   
    In portogalia vor exista aproximativ 1.400 de statii, construite in mare parte de Renault-Nissan, in Spania peste 800 de statii in Madrid, Barcelona si Sevilla iar in BUlgaria exista in prezent 17 statii ale companiei FullCharger.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.