Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Inspectii tehnice la RAR si pentru proprietarii de masini din alte tari.
Inspectii tehnice la RAR si pentru proprietarii de masini din alte tari.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 06 Februarie 2012 11:58

Inspectii Rar si pentr autovehicule inmatriculate in straniatate.Masinile inmatriculate in alte tari decat Romania isi vor putea face de acum inspectia tehnica in tara daca au fost folosite pentru perioade mai lungi de timp in Romania. Aceasta operatiune nu a fost permisa de lege pana in prezent iar cetificatul de inspectie va avea doar valabilitate nationala.


    Noua procedura pentru inspectiile tehnice vor fi aplicate incepand cu luna aprilie 2012 conform unei ordonante aprobate recent de Guvernul Romaniei. Aceasta modificare este argumentata prin faptul ca exista persoane fizice sau juridice care lucreaza in Romania pentru perioade lungi de timp dar care folosesc automobile inregistrate in tara lor de origine. Legislatia tarilor respective nu le permite sa isi efectueze inspectia tehnica periodica pe teritoriul Romaniei.

    Guvernul Romaniei prezinta aceasta modificare astfel: "In perioada de utilizare a acestor vehicule, este posibila expirarea inspectiei tehnice periodice acordata in statul de inmatriculare. Efectuarea inspectiei tehnice periodice in statul de inmatriculare este uneori dificila din cauza distantelor ce trebuie parcurse si a imposibilitatii circulatiei cu un vehicul a carui inspectie tehnica periodica a expirat. In acest moment, aceste vehicule nu pot efectua inspectia tehnica periodica in Romania si, in consecinta, in multe cazuri circula cu inspectia tehnica periodica expirata, ceea ce poate afecta siguranta rutiera. Din acest motiv, este important ca si aceste vehicule sa poata fi verificate tehnic in Romania, pentru a circula intr-o stare tehnica corespunzatoare".

    Astfel, RAR va putea efectua inspectia tehnica periodica si pe automobilele inregistrate in strainatate cu permisiunea Guvernului Romaniei. Totusi, inspectia tehnica periodica va avea doar valabilitate nationala, deci nu va putea atesta starea tehnica a masinii odata cu parasirea Romaniei.

    Periodicitatea de efectuare a inspectiei tehnice va fi cea aplicata pentru autovehiculele inmatriculate, similare dpdv constructiv. Termenul in care masinile de transport cu o masa totala maxima de pana la 3.5 tone trebuie sa isi efectueze inspectia tehnica va fi redusa de la 2 ani la un an conform Ordonantei Guvernului. Periodicitatea inspectiei tehnice pentru aceste autovehicule a fost similara autoturismelor, adica 2 ani.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.