Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Institutiile publice vor putea cumpara din nou masini.
Institutiile publice vor putea cumpara din nou masini.
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 08 Noiembrie 2012 11:18

Institutiile publice vor putea cumpara noi autovehiculeGuvernul Romaniei a decis ca va permite institutiilor si autoritatilor publice sa cumpere autoturisme chiar si inafara Programului Rabla. Aceasta interdictie a fost impusa asupra institutiilor publice din Romania in ultimii patru ani.


    Conform informatiilor oficiale autoturismele care vor putea fi achizitionate din afara Programului Rabla nu pot avea o capacitate a motorului mai mare de 1.6 litri si nu au voie sa depaseasca pretul de 18.000 Euro.

    Potrivit ANRMAP pragul de 18.000 de euro pentru achizitia unui autovehicul pentru institutiile publice fara licitatie va fi ridicat de la inceputul anului viitor pana la pragul de 30.000 de euro.

    Noul regulament va fi introdus de Guvernul Romaniei prin Ordonanta de Urgenta si va fi aplicata atat companiilor de stat cat si regiilor autonome. Exceptie de la noul regulament il vor face institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

    Aceste 3 institutii exceptate vor putea achizitiona autoturisme la un pret care depaseste pragul de 18.000 de euro (TVA inclus) si care sa depaseasca 1.6 litri capacitatea cilindrica a motorului. Exceptia se va face doar in cazurile justificate temeinic si cu aprobarea ordonatorului de credite.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.