Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Interesul romanilor pentru masinile second hand in crestere.
Interesul romanilor pentru masinile second hand in crestere.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 01 Martie 2013 14:30

Second hand In 2012 interesul romanilor pentru automobilele second hand sub 2.000 de euro a crescut fata de anul precedent. Numarul de oferte pentru aceste automobile a crescut cu 36% iar numarul anunturilor online de vanzare a crescut cu 31%.


Conform informatiilor extrase si oferite de reprezentantii paginii web Autovit.ro ofertele si anunturile pentru masini intre 2000 si 5000 de euro a crescut in timp ce postarile de masini mai scumpe au scazut cu pana la 20%.  Aceasta modificare a numarului de postari este strans legata de introducerea noii taxe de poluare din 2012 care a incurajat importul masinilor mai ieftine. Anul acesta este speculat ca numarul acestor automobile va creste si mai mult in special automobilele cu normele de poluare Euro1 si Euro2.

Presedintele Allegro Group Romania, Attila Okanyi este de parere ca semnele sunt incurajatoare in ce priveste inmatricularile masinilor second hand in Bulgaria care urmeaza a fi transcrise in Romania. Acesta a declarat astfel: “În 2012, ponderea maşinilor neînmatriculate în România era de 27% (din totalul anunţurilor), însă în ianuarie-februarie 2013 această pondere a scăzut la 19%, deci proprietarii acestora probabil aşteaptă să le înmatriculeze în România înainte de a le scoate la vânzare, aşteptându-se să poată obţine un preţ mai mare”.

Attila Okanyi are de asemenea o parere buna si despre noua varianta a taxei de poluare, adica timbrul de mediu despre care spune ca are doar un algoritm de calcul diferit dar scopul final al acestuia este acelasi ca predecesorul sau.

Presedintele Allegro Group Romania a declarat urmatoarele intr-o conferinta privind piata auto second-hand din Romania: “Guvernul nu va încasa mai mulţi bani din timbrul de mediu, dimpotrivă, preconizăm scăderea veniturilor (probabil Guvernul contează pe banii proveniţi din timbrele plătite de cumpărătorii maşinilor deja înmatriculate, dar pentru care până acum nu s-a plătit taxa, însă este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple. Vânzările de maşini noi nu vor beneficia în urma noului timbru de mediu, cuantumul acestuia pentru motorizările EURO 3 şi EURO 4 nemodificându-se substanţial şi oricum, concurenţii autoturismelor noi sunt cele EURO 5 pentru care timbrul rămâne la acelaşi nivel ca şi taxa actuală, or maşini cu motoare EURO 5 sunt pe piaţă din 2009, deci ai de unde alege. Proprietarii maşinilor înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, în special a celor cu motorizări EURO 3 şi 4, se află într-o situaţie extrem de dificilă, valoarea timbrului de mediu ajungând deseori la valori care reprezintă peste 50% din preţul maşinii. De exemplu, la un Logan 1.4 EURO 3 din 2004 timbrul de mediu este 1.117 euro dar maşina nu valorează mai mult de 2.500 euro”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.