Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Investitie la Cluj in valoare de 77 mil. Euro intr-o fabrica Bosch.
Investitie la Cluj in valoare de 77 mil. Euro intr-o fabrica Bosch.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 06 Februarie 2012 11:57

Investitie Bosch de 77 mil. euroBosch, producatorul de componente auto de provenienta germana va investi in total aproximativ 77 milioane euro intr-un spatiu de productie de 215.000 metri patrati. Conform reprezentantilor Bosch aceasta unitate va crea peste 300 locuri noi de munca in prima faza.


    Informatii despre aceasta investitie au fost prezentate initial premierului Emil Boc din partea conducerii companiei. Acelasi comunicat, trimis premierului continea si informatii despre locurile de munca create prin aceasta investitie. Delegatia Bosch la Guvernul Romaniei a fost condusa de vicepresedintele executiv al diviziei Automotive Electronics de la Bosch, Guenther Gau. Premierul Emil Boc a afirmat ca proiectul de investitie va fi sprijinit cu un ajutor de la stat din partea Guvernului.

    Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj a afirmat saptamana trecuta ca spatiul in care activa pana recent fabrica Nokia va fi preluata de un producator de componente auto. Fabrica se afla in parcul Tetarom III si pana la finalul proiectului se vor crea intre 1.500 si 2.000 de noi locuri de munca.

    Consiliul Judetean Cluj a precizat inca din luna septembrie a anului trecut ca va urma sa paraseasca Nokia fabrica din Romania si ca urmeaza sa se negocieze concesionarea terenului companiei producatoare de componente auto din Germania, Bosch. Reprezentantii CJ Cluj au afirmat inca de atunci ca erau in discutii cu oficialii Bosch de peste 10 luni.

    Bosch activeaza in Romania din 1994 si detine in prezent 5 companii printre care Robert Bosch, BSH Electrocasnice, Bosch-Rexroth, fabrica Bosch-Rexroth din Blaj si centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timisoara. In anul fiscal 2010 Grupul Bosch a inregistrat vanzari de 47.3 miliarde de euro si avea in total un numar de 283.500 de angajati.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.