Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Istoricul daunelor accesibil asiguratilor RCA
Istoricul daunelor accesibil asiguratilor RCA
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 10 Septembrie 2012 14:42

Baza de date asigurari RCAComisia de Supraveghere a Asiguratorilor a anuntat recent ca incepand din data de 15 Septembrie 2012 se va simplifica modul de aplicare a sistemului bonus-malus, astfel cei asigurati vor avea acces la istoricul daunelor proprii.


Aceasta baza de date va putea fi accesata atat de asigurati cat si de societatile de asigurari. De asemenea avand in vedere ca primele de asigurare aference asigurarilor RCA depind de istoricul de daunalitate, societatile vor putea stabili mai usor istoricul folosind baza de date CEDAM.

Astfel, conform normelor legale, conducatorii auto care nu consemneaza daune pe politele RCA vor fi recompensati cu o reducere de pret la reinoirea politei de asigurari in timp ce acesi soferi care au fost intr-un accident vor fi penalizati.

Conform comunicatului de presa al CSA, noua baza de date va cuprinde informatii reunite de la societatile de asigurari iar Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu are drept sa modifice aceste date.

In acest comunicat se mai afirma ca responsabilitatea de a colecta, transcrie, incarca si modifica politele RCA va cadea societatilor de asigurari.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.