Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Laszlo Borbely propune amanarea taxei auto.
Laszlo Borbely propune amanarea taxei auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 24 Ianuarie 2012 11:58

Taxa auto amanata pana anul viitor.Recent, Ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely a propus coalitiei ca noua taxa auto sa fie suspendata pentru inca un an. Aceasta taxa auto ar fi aplicata la prima vanzare unui automobil chiar si pentru automobielle inmatriculate inainte de 2007. Cuantumul taxei ar fi redus cu 25%.


    Laszlo Borbely a propus aceasta amanare luni in sedinta de luni a coalitiei. Daca propunerea acestuia va fi acceptata, schimbarea va fi introdusa prin Ordonanta de Urgenta. Sursele oficiale afirma astfel: "Ministrul a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto si amanarea cu aproximativ un an, pana la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vanzare pentru masinile inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007. Motivul invocat a fost ca, desi noua taxa a fost anuntata cu mai multe luni in urma, proprietarii de masini vechi nu au inteles complet sistemul si nu au avut, astfel, timp suficient sa isi vanda autovehiculele. Un alt argument a fost acela ca foarte multe persoane vor sa vanda masinile vechi, insa taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste de multe ori valoarea autovehiculului".

    Motivul propunerii respective a fost datorita uneia dintre revendicarile formulate in timpul protestelor organizate in Bucuresti saptamana trecuta si in alte orase, care vizeaza eliminarea taxei auto de poluare.
    Noua lege auto a fost aprobata de Guvernul Romaniei in luna septembrie si a fost adoptata de catre Senat in luna octombrie si de catre Camera Deputatilor la jumatatea lunii decembrie. Aceasta a fost publicata in cele din urma in Monitorul Oficial in data de 10 ianuarie si aplicata in 13.01.2012.

    In aceasta noua lege a taxei auto se prevedea reducerea cuantoumului taxei auto cu 25%. Astfel, proprietarii de autombile care au achitat taxa auto pana in data de 1 iulie 2008 au dreptul sa solicite restituirea diferentei de pret.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.