Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Liderul pietei auto mondiale al acestui an va fi Volkswagen.

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Liderul pietei auto mondiale al acestui an va fi Volkswagen.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 25 Octombrie 2011 11:03

Volkswagen, locul 1 pe piata mondiala.Constructorul german de automobile va deveni in acest an liderul in vanzari pe piata auto mondiala in acest an. Volkswagen va depasi compania japoneza Toyota cu 7 ani inainte de perioada stabilita prin strategia pe termen lung a acestora.


    Trei mari firme de consultanta au descoperit ca strategia pe termen lung a celor de la Volkswagen a fost sa ocupe locul intai pe piata auto mondiala in urmatorii ani, dar acestia au reusit sa ajunga acolo cu 7 ani mai repede. Acest schimb al balantei a fost influentat atat de dezvoltarea celor de la Volkswagen dar si de problemele intampinate de compaina nipona din cauza cutremurului si a problemelor cu furnizorii care au survenit din aceasta.

    Dupa o perioada in care Volkswagen era cunoscut pentru un pret mare de productie al autovehiculelor, timp in care Toyota si General Motors erau in top, compania germana si-a revenit surprinzator si a ajuns in top. 

    Unul din motivele pentru care Volkswagen a urcat in top este pozitia importanta a acestora pe piata auto din China, unde au inregistrat o crestere de 8% in numarul vanzarilor. Winterkorn a afirmat ca numarul vanzarilor Volkswagen ar putea ajunge la 8 milioane pana la sfarsitul acestui an. Economistul sef pentru industria auto de la IHS Automotive, Nigel Grffiths a declarat ca Volkswagen: "Profita de toate investitiile pe care le-au facut in China si inregistreaza progrese solide in SUA, unde au avut mult timp o evolutie mai slaba".

    Conform firmei de consultanta JD Power, Volkswagen va reprezenta 10.5% din piata auto a globului cu peste 7.8 milioane de automobile vandute. Pe locul 2 va urma General Motors cu 7.2 milioane, pe locul 3 Renault-Nissan cu vanzari de 6.8 milioane impreuna iar Toyota pe locul 4 cu 6.7 milioane de automobile vandute. Analistii pietei auto afirma totusi ca sansele ca Volkswagen sa isi pastreze locul 1 si anul viitor sunt slabe.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.