Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Liderul pietei auto mondiale al acestui an va fi Volkswagen.
Liderul pietei auto mondiale al acestui an va fi Volkswagen.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 25 Octombrie 2011 11:03

Volkswagen, locul 1 pe piata mondiala.Constructorul german de automobile va deveni in acest an liderul in vanzari pe piata auto mondiala in acest an. Volkswagen va depasi compania japoneza Toyota cu 7 ani inainte de perioada stabilita prin strategia pe termen lung a acestora.


    Trei mari firme de consultanta au descoperit ca strategia pe termen lung a celor de la Volkswagen a fost sa ocupe locul intai pe piata auto mondiala in urmatorii ani, dar acestia au reusit sa ajunga acolo cu 7 ani mai repede. Acest schimb al balantei a fost influentat atat de dezvoltarea celor de la Volkswagen dar si de problemele intampinate de compaina nipona din cauza cutremurului si a problemelor cu furnizorii care au survenit din aceasta.

    Dupa o perioada in care Volkswagen era cunoscut pentru un pret mare de productie al autovehiculelor, timp in care Toyota si General Motors erau in top, compania germana si-a revenit surprinzator si a ajuns in top. 

    Unul din motivele pentru care Volkswagen a urcat in top este pozitia importanta a acestora pe piata auto din China, unde au inregistrat o crestere de 8% in numarul vanzarilor. Winterkorn a afirmat ca numarul vanzarilor Volkswagen ar putea ajunge la 8 milioane pana la sfarsitul acestui an. Economistul sef pentru industria auto de la IHS Automotive, Nigel Grffiths a declarat ca Volkswagen: "Profita de toate investitiile pe care le-au facut in China si inregistreaza progrese solide in SUA, unde au avut mult timp o evolutie mai slaba".

    Conform firmei de consultanta JD Power, Volkswagen va reprezenta 10.5% din piata auto a globului cu peste 7.8 milioane de automobile vandute. Pe locul 2 va urma General Motors cu 7.2 milioane, pe locul 3 Renault-Nissan cu vanzari de 6.8 milioane impreuna iar Toyota pe locul 4 cu 6.7 milioane de automobile vandute. Analistii pietei auto afirma totusi ca sansele ca Volkswagen sa isi pastreze locul 1 si anul viitor sunt slabe.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.