Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Lotul 2 al Autostrazii Nadlac Arad gata pentru Inaugurare
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 02 Iulie 2015 11:28

A fost finalizata autostrada Nadlac Arad Atat lotul 2 al autostrazii Nadlac Arad cat si punctul de control vamal vor fi inaugurate in data de 11 Iulie cand autostrada romaneasca se va uni cu cea maghiara. La evenimentul de inaugurare vor participa premierul Victor Ponta si omologul sau din Ungaria Viktor Orban.

 

Purtatorul de cuvant al CNADNR, Bogdan Cotarlici a confirmat ca autoritatile romane si ungare au stabilit ca ziua de 11 Iulie sa fie momentul de inaugurare al autostrazii pan-europene.  In acesi zi vor fi inaugurate atat segmentul Arad Nadlac cat si punctul de control vamal si segmentul de autostrada din Ungaria.

Reprezentantii consortiului responsabil pentru efectuarea lucrarilor de constructie a acestei autostrazi au aformat ca sunt pregatiti pentru deschiderea circulatiei.

Lotul 2 al Autostrazii Nadlac Arad se intinde pe o lungime de 16 kilometri din care 6 au fost deschisi circulatiei din luna Decembrie a anului trecut. Primii 6 km au fost deschisi pentru a face legatura cu Drumul National 7 si soseaua de mare viteza.

Autostrada Arad Nadlac are o lungime de 39 de kilometri impartita in doua loturi. De constructia primul lot s-a ocupat intai asocierea romano portugheza Romstrade Monteadriano Engenharia e Construcao Donep Construct. De lotul al doilea s-a ocupat Alpine Bau.

Constructia la aceasta autostrada a inceput in luna Octombrie 2011 iar termenul de executie era de un an si jumatate. La sfarsitul anului 2012 CNADNR a reziliat contractul de constructie al primul tronson pe motivul de intarziere a lucrarilor. In luna Decembrie 2013 constructiile au fost reluate de asocierea italo germana Astaldi max Boegl.

In vara lui 2014 CNADNR a reziliat contractul de proiectare si al lotului 2 in urma falimentului constructorului austriac Alpine Bau. Lotul al doilea a fost finalizat in cele din urma tot de asocierea Astaldi Max Boegl.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.