Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Lucrari ingreunate la centura Constantei din cauza descoperirilor arheologice
Lucrari ingreunate la centura Constantei din cauza descoperirilor arheologice
Scris de Gabriel C   
Joi, 18 Noiembrie 2010 07:47
centura_constanteiLucrarile la viitoarea sosea de centura a Constantei au fost oprite si probabil vor fi amanate pentru o perioada datorita unor descoperiri de natura istorica. Continua insa sapaturile, pentru a nu amana si mai mult constructia. 

In tot acest timp arheologii cerceteaza cu atentie zonele de interes, dezgropand zilnic artefacte importante: vase, ulcioare, opaite, bijuterii sau monede, toate din perioada secolelor II-III e.n sau secolul II i.e.n., din perioada de dinainte si dupa ocupatia romana. In primul punct de interes, arheologii au scos la suprafata o suta de gropi rituale din perioada dacica, in cel de-al doilea punct o necropola romana din secolele 2-3.

Proiectul construirii centurii de ocolire a Constantei ar trebui finalizat pana in anul 2011, valoarea investitiei ridicandu-se la suma de 437,8 milioane de lei. Soseaua va incepe de la DN2A din localitatea Ovidiu, va traversa municipiul Constanta prin vest, va ajunge pe DN3 dupa care va trece prin zona Cumpana intersectandu-se cu DN39 pentru ca in fine sa ajunga la Constanta Sud. Soseaua de centura va avea de asemenea cinci noduri rutiere: la km0, km5, km 11, km 13 si km 19.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.