Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Lupta pentru Autostrada Craiova – Pitesti continua.
Lupta pentru Autostrada Craiova – Pitesti continua.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 Mai 2013 11:00

Autostrada Craiova - PitestiSase mari companii de constructii atat din Romania cat si din strainatate se lupta pentru contractual de constructie al autostrazii Craiova – Pitesti. Printre acestea se afla doua firme romanesti ale omului de afaceri Dorinel Umbrarescu.


    Cele sase companii de constructii care si-au depus oferte pentru etapa de precalificare pentru contractual de concesiune privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Craiova – Pitesti sunt:

•    Consortiul Spedition UMB si Tehnostrade – Romania;
•    Vectra Service – Romania;
•    Asocierea Obrascon Huarte Lain – OHL ZS – Spania;
•    Asocierea China Communications Construction Company – Dogus Insaat Ve Ticaret din Turcia;
•    Egis Projects  - Franta;
•    Asocierea Strabag  (Austria) – Vinci (Franta) – Aktor (Grecia) si Impregilo – Salini din Italia.

Intr-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine se afirma ca: "Lungimea ce va fi construita este de 121 km, iar viteza de proiectare este de 100 km/h pentru portiunea de drum expres si 130 km/h pentru cea de autostrada".

Premierul Victor Ponta a afirmat ca a primit lista cu cei inscrisi pentru licitatia de constructie a autostrazii Craiova – Pitesti de la ministrul Dan Sova. Aceasta a afirmat ca in prezent exista 5 consortii interesate de acest proiect.

Proiectul de constructie al acestei autostrazi a fost estimate la pretul de 9 miliarde de lei (2 miliarde de euro TVA). Termenul pentru depunerea ofertelor a fost in 8 mai 2013. CNADNR a declarat in luna Martie ca vrea sa contracteze prin concesiune constructia si operarea autostrazii intre localitatile Craiova si Pitesti.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.