Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Lupta pentru Autostrada Craiova Pitesti continua.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 10 Mai 2013 11:00

Autostrada Craiova - PitestiSase mari companii de constructii atat din Romania cat si din strainatate se lupta pentru contractual de constructie al autostrazii Craiova Pitesti. Printre acestea se afla doua firme romanesti ale omului de afaceri Dorinel Umbrarescu.


    Cele sase companii de constructii care si-au depus oferte pentru etapa de precalificare pentru contractual de concesiune privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Craiova Pitesti sunt:

    Consortiul Spedition UMB si Tehnostrade Romania;
    Vectra Service Romania;
    Asocierea Obrascon Huarte Lain OHL ZS Spania;
    Asocierea China Communications Construction Company Dogus Insaat Ve Ticaret din Turcia;
    Egis Projects  - Franta;
    Asocierea Strabag  (Austria) Vinci (Franta) Aktor (Grecia) si Impregilo Salini din Italia.

Intr-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine se afirma ca: "Lungimea ce va fi construita este de 121 km, iar viteza de proiectare este de 100 km/h pentru portiunea de drum expres si 130 km/h pentru cea de autostrada".

Premierul Victor Ponta a afirmat ca a primit lista cu cei inscrisi pentru licitatia de constructie a autostrazii Craiova Pitesti de la ministrul Dan Sova. Aceasta a afirmat ca in prezent exista 5 consortii interesate de acest proiect.

Proiectul de constructie al acestei autostrazi a fost estimate la pretul de 9 miliarde de lei (2 miliarde de euro TVA). Termenul pentru depunerea ofertelor a fost in 8 mai 2013. CNADNR a declarat in luna Martie ca vrea sa contracteze prin concesiune constructia si operarea autostrazii intre localitatile Craiova si Pitesti.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.