Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Mall-urile cu sisteme de incarcare pentru masini electrice.
Mall-urile cu sisteme de incarcare pentru masini electrice.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 30 Septembrie 2011 09:57

Sistem de incarcare masini electriceMall-urile care vor monta sisteme de incarcare pentru automobilele electrice vor fi sprijinite de Ministerul Mediului, astfel a afirmat Ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely, acesta fiind preocupat de crearea sistemului de infrastructura pentru masinile electrice.


    Laszlo Borbely a declarat ca: "Trebuie creat sistemul de infrastructura a incarcarii acestor masini. Noi vom da sprijin si lucram la un ghid la Fondul de Mediu ca sa dam sprijin si acelor unitati de exemplu mall-uri care introduc sau ar introduce asemenea incarcatoare la sediul lor", conform Mediafax.

    In legatura cu sprijinul ministerului acordat celor care doresc sa cumpere automobile electrice, Ministrul Mediului a declarat ca: "Depinde si de producatori. Pana cand producatorii nu vin cu oferte de masini electrice care sa fie accesibile, atunci e mai dificil sa-l convingi pe cetatean ca trebuie sa dea 8-9.000 de euro mai mult decat la o masina conventionala, chiar daca primeste sprijin prin programul Rabla, chiar daca orice cetatean sau institutie, daca ia o masina electrica, primeste circa 3.800 de euro, daca ia o masina hibrid primeste cam la jumatate, deci 1.800 de euro".

    Laszlo Borbely a continuat cu ideea ca problema se afla la nivelul Uniunii Europene si nu doar in Romania, declarand urmatoarele: "Am inteles cat de curand Renault-ul va veni cu doua tipuri de masini care sa nu fie chiar asa de scumpe si va fi, credeti-ma, o piata mult mai importanta pentru ca in Cartea Verde a Transporturilor (n.red. a UE) se prevede ca pana in 2050 masinile conventionale sa nu aiba dreptul sa intre in orasele mari".


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.