Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Masina care va consuma sub 1 litru de combustibil.
Masina care va consuma sub 1 litru de combustibil.
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 20 Martie 2012 12:19

Volkswagen XL1 sub 1 litru consumAutomobilul de la care se asteapta sa scoata un record de sub 1 litru pe 100 de kilometri este conceput de cel mai amre producator de autovehicule din Europa, Volkswagen. Primele magini cu acest automobil au fost surprinse la testarea modelului XL1 Super Efficient Vehicle pe zapada.


    Acest automobil se afla inca in stadiul de testare si urmeaza a fi prezntat in viitor in showroom-uri. Prima aparitie a acestui automobil a avut loc in anul 2011 la Salonul Auto de la Qatar. Volkswagen XL1 SEV va consuma sub 1 litru de combustibil pentru fiecare 100 de kilometri traversati.

    Prima oara cand s-as discutat posibilitatea construirii unui automobil cu consum de 0.9 litru/100 km a fost in 2002 iar primul prototip care s-a apropiat de aceasta limita a fost modelul L1 de la Volkswagen.

    Modelul XL1 functioneaza cu ajutorul unui motor diesel de 800 cc cu o putere de 48 CP. Acest automobil foloseste atat motorizarea clasica diesel cat si cea electrica, avand doua motoare separate care pot functiona individual sau in tandem. Motorul electric al acestui automobil va avea o autonomie de 35 de kilometri.

    Transmisia modelului Volkswagen XL1 va fi cu sapte trepte iar viteza maxima pe care o poate atinge automobilul va fi de 160 km/h. Caroseria acestui automobil cantareste doar 230 de kilograme si este unul din motivele pentru care acest model a atins aceste performante.

    In totalitate, Volkswagen XL1 cantareste 795 kilograme din care 230 caroseria, 227 trenul de rulare, 105 kilograme sistemul electric si 80 de kilograme scaunele. Din totalul de greutate al acestei masini doar 23.2%, adica 184 de kilograme sunt piese de fier sau otel. In cea mai mare parte la acest automobil s-au folosit materiale din magneziu, ceramica sau aluminiu. 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.