Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Masinile electrice devin populare in Europa.
Masinile electrice devin populare in Europa.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 16 Decembrie 2011 13:04

Europenii pierd interes fata de masini electriceConform unui sondaj realizat de compania Cetelem asupra 10 tari din Uniunea Europeana, mai bine de 70% din cei care au participat la sondaj au afirmat ca sunt interesati de o masina electrica din care 57% erau pe punctul de a achizitiona un astfel de automobil.


    In urma sondajului la nivel european s-a dovedit ca doar un european din trei declara oficial ca doreste sa plateasca pana la 10% mai mult pentru un automobil electric decat pentru echivalentul sau cu motorizare traditionala.

    Desi automobilele electrice sunt cea mai buna solutie pentru mediul inconjurator, din cei intervievati doar 49% au afirmat ca nu planuiesc sa depuna efortul financiar pentru a achzitiona un astfel de automobil.

    Acelasi studio a relevat ca interesul fata de tehnologia automobilelor electrice a scazut cu 54% in Franta, astfel in aceasta tara un procent de 43% declara ca ar fi interesati sa achizitioneze un astfel de automobil.

    Unul dintre aspectele care ar crea probleme, conform participantilor la sondaj este autonomia bateriei. Unul dintre aspectele mai amuzante relevate in acest sondaj este faptul ca 82% din cei ce au participat la sondaj nu circula mai multe de 100 de km pe zi. Din acestia 55% nu vor sa cumpere un automobil cu autonomie mai mica de 250 kilometri.

    Studiul companiei Cetelem a fost efectuat asupra unui esantion de 6000 de persoane in toamna anului acesta. Studiul a fost facut pe tarile: Germania, Franta, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Polonia, Turcia si Rusia.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.