Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Masinile Google circula acum in trafic urban
Masinile Google circula acum in trafic urban
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 30 Aprilie 2014 12:36

google-self-driving-carTehnologia Google privind masina viitorului care va conduce singura a depasit un moment de referinta recent cand a fost facuta trecerea de la circulatia pe autostrada la cea in traficul urban. Google se apropie cu pasi rapizi de scoaterea pe piata a primului autovehicul automatizat.

 

"Suntem tot mai optimisti ca ne indreptam spre indeplinirea unui obiectiv realizabil, un vehicul care sa opereze integral fara interventie umana" a afirmat Chris Urmson, seful acestui proiect de la Googleintr-o postare pe blog. Aceasta a fost prima informare oficiala a celor de la Google din 2012.

Chris Urmson a spus in postul sau pe blog ca sistemul de automatizare ale masinilor Google pot face fata la sute de mii de situatii ce pot aparea in trafic, situatii la care ar fi fost imposibil sa se fi adaptat pana acum cativa ani.
Proiectul automobilului Google face parte de laboratorul Google X, unde se lucreaza la dispozitive precum ochelarii Google Glass sau lentilele de contact care pot masura glicemia lacrimilor.

Ochelarii inteligenti Google Glass au fost pusi la dispozitia publicului larg in ultimele doua saptamani, fiind prima data cand aceasta tehnologie a fost la indemana celor dinafara cercului restrans de parteneri, dezvoltatori de software sau reprezentanti ai presei de specialitate.

O pereche de ochelari Google Glass poate fi achizitionata in prezent la un pret de 1.500 de dolari.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.