Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Masinile scutite de plata Timbrului de Mediu
Masinile scutite de plata Timbrului de Mediu
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 08 Martie 2013 12:54

Scutire de la plata timbru de mediuDin data de 15 Martie 2013 va intra in vigoare Timbrul de Mediu in schimbul taxei auto. Aceasta noua forma a taxei auto va fi implementata prin Ordonanta de Urgenta nr.9/2013 iar aceasta forma va impune o noua metoda de calcul.

Odata cu intrarea in vigoare a timbrului de mediu, urmatoarele clase de autovehicule vor fi scutite de la plata aceste taxe:

1)    Autoturismele oficiale si autovehiculele de interventie:

Prin OUG nr.9/2013 s-a stabilit ca autovehiculele care apartin misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si ale membrilor acestora dar si ale diplomatilor straini care isi desfasoara activitatea in Romania sunt scutite de plata timbrului de mediu. De asemenea sunt scutite si autovehiculele fortelor armate, de securitate, de politie si jandarmerier, politie de frontier si pompieri. In aceasta categorie intra si autovehiculele folosite pentru serviciile de ambulanta, autovehiculele pentru urgente si servicii de descarcerare sau stingerea incendiilor.

2)    Masinile persoanelor cu handicap:

Persoanele cu handicap dar care au drept de conducere nu sunt nevoiti sa achite taxa de poluare. Cu toate acestea trebuie mentionat ca scutirea platii timbrului de mediu este valabil pentru un singur autovehicul achizitionat in decurs de 5 ani si doar pentru autovehiculele aflate in proprietatea persoanei cu handicap.

3)    Vehicule istorice sau pentru competitii sportive:

Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.9/2013 privitor la timbrul de mediu, autovehiculele istorice sau de epoca sunt scutite de la plata timbrului de mediu. Aceasi exceptie se aplica si in cazul autovehiculelor destinate competitiilor sportive.

4)    Automobile donate unor institutii:

Schimbarile care vor intra in vigoare in data de 15 Martie atesta ca si autovehiculele donate institutiilor de: invatamant, oranelor de administratie publice, ale ministerelor, sanatate si cultura, structurilor sindicale, oranizatiilor non profit si de caritate sunt pe lista autovehiculelor excluse de la plata timbrului de mediu.

5)    Autovehiculele confiscate sau intrate in proprietatea statului:

Sunt scutite de la plata timbrului de mediu si autovehiculele“confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea private a statului si acordate cu titlu gratuit  in conformitate cu prevederile legale in vigoare”. Scutirea se aplica doar in cazul autovehiculelor confiscate si atribuite gratuit institutiilor publice pentru folosinta.

6)    Autovehiculele mostenite sau primite in urma unui divort:

In cazul in care ati mostenit un autovehicul sau l-ati dobandit in urma unui partaj de divort veti fi scutit de plata timbrului de mediu pentru o perioada de 2 ani de la deschiderea succesiunii.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.