Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Master Planul de Transport finantat din acciza pe carburant

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Master Planul de Transport finantat din acciza pe carburant
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 02 Martie 2015 11:11

autostrada-bucuresti-ploiestiSaptamana trecuta Guvernul Romaniei a decis ca o parte din acciza pe carburanti va fi alocata la bugetul pentru Master Planul de Transport, astfel a afirmat Ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

 

Ministrul Transporturilor a afirmat urmatoarele: Guvernul a aprobat ca (o parte - n.r.) din acciza pe carburant s? nu se duc? la bugetul statului, s? se depersonalizeze ?i de acolo s? vedem... . Acesta insa nu a precizat exact care va fi procentul din acciza care va fi folosit pentru finantarea infrastructurii pentru transport.

O s? discut cu ministrul Finan?elor ct am nevoie, pentru c? acum e procesul de a?ezare pe proiecte. (..) Deocamdat? am avut nevoie de 7 miliarde de euro, le-am ob?inut a continuat Ioan Rus. Suma totala de care dispune Romania in perioada 2014 2020 este de 6.843 si include toata cele 4 sectoare de transport, respectiv rutier, feroviar, naval sau multimodal.

Pe langa finantarea obtinuta va mai fi adaugat si un plafon suplimentar de 7 miliarde de euro provenit din finatari internationale, imprumuturi publice si din acciza pe carburanti.

Memorandumul privind Master Planul General de Transport al Romaniei a fost aprobat de Guvern miercurea trecuta. Prin acest document s-a stabilit ca pana in anul 2030 Romania va avea nevoie de o finantare de 45.45 miliarde de euro pentru proiectele de infrastructura.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.