Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Mijloacele transport igienizate de RATB

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 Mijloacele transport igienizate de RATB
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 05 August 2015 11:52

amenda-ratb-conditii-neigieniceRegia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) s-ia achitat amenda de 150.000 de lei pentru igiena necorespunzatoare in mijloacele de transport. Reprezentantii RATB mizeaza ca operatiunile de igienizare vor fi finalizate pana la sfarsitul acestei luni.

 

Amenda pentru standarde necorespunzatoare de igiena a fost acordata de Autoriatatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Directorul General RATB Vincentiu Daniel Antonescu a afirmat urmatoarele: “Amenda pe care am primit-o de la ANPC ne-a determinat să accelerăm puţin achiziţia de detergenţi şi dezinfectanţi chiar dacă ea era pe lista noastră de priorităţi. Acum avem detergenţii şi toate unităţile s-au apucat să spele şi să cureţe toate mijloacele de transport. Oamenii noştri sunt cei care fac curăţenia pentru că nu avem o firmă specializată şi sperăm ca, undeva, la finele lunii august să se şi vadă impactul acestei măsuri administrative. Într-adevăr a fost perioadă în care nu am putut să achiziţionăm materialele necesare, a fost o sincopă, de când cu aprobarea bugetului, şi a creat aceste probleme, dar o să reglementăm situaţia până la sfârşitul lunii august”.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a fost amendata de ANPC in data de 17 Iuie 2015 cu suma de 150.000 de lei pentru conditii neigienice si improprii in mijloacele de transport in comun.

Intr-un comunicat ANPC era precizat astfel: “Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze şi tramvaie din Capitală, la plecarea în curse a acestora. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 150.000 lei şi oprire temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condiţiile de siguranţă şi igienă corespunzătoare până la remedierea deficienţelor. Controalele vor continua şi în următoarea perioadă”.

Cu toate ca s-au descoperit probleme mari privind igiena in aceste vehicule acestea indeplinesc toate conditiile de siguranta in trafic si au normele tehnice la zi.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.