Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ministrul Tranpsorturilor in vizita pe santierul podului Giurgiu Ruse
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 31 Iulie 2015 12:56

Pod-Giurgiu-RuseIulian Matache, Ministrul Transporturilor s-a aflat saptamana aceasta in vizita la santierul de reabilitare a podului peste Dunare, Giurgiu Ruse. Lucrarile de reabilitare includ refacerea structurii podului, inlocuirea sistemului rutier, sablarea si vopsirea tablierului metalic.

 

Podul Giurgiu Ruse care traverseaza Dunarea a fost dat in folosinta in urma cu 61 de ani. Pana in prezent lucrarile de reabilitare au fost contentrate pe partea carosabila si elementele metalice la traveea mobila.

Contractul de reabilitare a acestui pod a fost atribuit in Octombrie 2014 asocierii Collini Lavori S.p.A. Tecnic Consulting Engineering. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis in luna urmatoare. Durata de executie a lucrarilor conform contractului a fost de 16 luni din care 2 reprezinta proiectarea. Lucrarile de reabilitare ale podului ar trebui sa fie finalizate in primul trimestru din 2016.

Ministrul Transporturilor a afirmat urmatoarele in timpul vizitei la santier: Am vazut ca se lucreaza la pod si imi doresc ca ritmul sa fie acelasi pana la terminarea lucrarilor. Tocmai din acest motiv tin la calendarul stabilit si acceptat de partile contractante, cu termene clare, care sa fie respectat, pentru ca, acum, nivelul de disconfort e foarte mare in zona. De asemenea, solicit Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti, dar si primariei Giurgiu sa se organizeze si sa asigure curatenia, in asa fel incat intrarea si iesirea din tara sa se faca in conditii civilizate, pentru ca podul de la Giurgiu este o poarta de acces.

CNADNR impreuna cu antreprenorul au stabilit urmatoarea prioritate a lucrarilor la cererea Ministrului Transporturilor:

-    Sa fie turnat primul strat de asfalt pe toata lungimea podului pe partea din Romania pana in data de 20 Noiembrie 2015 pentru a permite deschiderea circulatiei pe ambele sensuri.
-    Sa fie finaliuzat si deschis circulatiei drumul de acces de la frontiera Giurgiu inspre pod.
-    Sa ajunga in stadiu functional sistemul de iluminare al podului si in parcarile din punctul de frontiera.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.