Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Ministrul Transporturilor inaugureaza autostrada Medgidia - Cernavoda.
Ministrul Transporturilor inaugureaza autostrada Medgidia - Cernavoda.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 30 Noiembrie 2011 13:07

Autostrada Medgidia CernavodaDupa ce la inceputul anului a fost reziliat contractul cu constructorul Colas pentru lucrarile la autostrada Cernavoda - Medgidia,contractul a fost reatribuit iar saptamana aceasta Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu inaugureaza aceasta portiune de autostrada.


    Noul contract pentru construcitia acestei autostrazi a fost semnat in luna septembrie 2011 dupa ce contractul cu constructorul Colas a fost reziliat din cauza intarzierilor in lucrari. Valoarea totala a contractului de constructie a depasiv valoarea de 116. milioane de euro, fara TVA.

    Contractul actual cu Asocierea de constructori Astaldi SPA - Max Boegl Romania Cernavoda este cu 60 milioane de euro mai ieftin decat contractul cu Colas. Proiectarea si executia tronsonului Cernavoda - Medgidia a fost castigat de catre respectiva asociere in urma rezilierii contractului cu Colas, conform informatiilor CNADNR.

    Autostrada Cernavoda - Medgidia se intinde pe o distanta de 20.491 kilometri iar durata contractului este de 63 de luni din care 3 reprezinta proiectarea, 12 executia proiectului iar 48 este perioada de garantie a lucrarilor. Lucrarile de constructie a acestei autostrazi este finantat din fonduri BEI si Fonduri de Coeziune.

    Contracul cu noua asociere de constructii va fi cu peste 60 de milioane euro mai ieftin decat cel precedent cu constructorul Colas care depasea suma de 634.40 milioane de lei. De asemenea, termenul de proiectare si executie a lucrarilor s-a schimbat de la 24 de luni la 15 astfel , autostrada va fi data in uz in  cursul anului viitor.

    Fata de contractul cu Colas care oferea doar 2 ani de garantie pentru lucrari, noul contract ofera garantie pentru o perioada de 4 ani. Tronsonul Cernavoda - Medgidia face parte din autostrada Bucuresti - Constanta care se impatrte in sapte tronsoane, Bucure?ti-Fundulea, Fundulea-Lehliu, Lehliu-Drajna, Drajna-Fete?ti, Fete?ti-Cernavod?, Cernavod?-Medgidia ?i Medgidia-Constan?a.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.